Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan erken seçim tarihi

TV100 canlı yayınına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, erken seçim tartışmaları hakkında konuştu. Soruları cevaplayan Karamollaoğlu erken seçim tarihi verdi.

SİYASET 24.10.2021, 13:55
1
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan erken seçim tarihi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına katıldı. Karamollaoğlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşıp seçim tarihi verdi. 
"Ben Tayyip Bey'in düşmanı da değilim hasmı da değilim." diyen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Siyasette düşmanlık da hasımlık da olmaz. Rekabet olur. Farklı kulvarlarda yürüyoruz. Ülkenin problemlerinin çözümünü farklı formüllerle arıyoruz. Geçen sefer de ittifak konusu gündeme geldiğinde. O zaman Sayın Erdoğan'la 2 veya 3 kere görüştüm. Prensiplerimiz var demiştim. Bizim bugünkü Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne itirazımız var. Aslında Başkanlık Sistemi'ne bütünüyle karşı değiliz ama kontrol edilemeyen sisteme karşıyız. Biz doğrudan doğruya Parlamenter Sistem'e dönebiliriz." dedi. 
"Erken seçim olacak mı?" sorusuna net cevap  veren Temel Karamollaoğlu, "Erken seçim mutlaka olacak. 15 gün önce mi olur onu bilmem. Ancak seçim kanununda değişiklik yapacaklar. Onun üzerinden 1 sene geçmesi lazım ki uygulanabilsin. O demektir ki önümüzdeki senenin sonundan itibaren birkaç ay içinde seçim olabilir. Yani 2022'nin sonu veya 2023'ün başı." diye konuştu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı