Saadet Partisi’nden sel bölgesine ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜNDEM 26.07.2021, 21:45
28
Saadet Partisi’nden sel bölgesine ziyaret
Selden etkilenen vatandaşların zararının derhal karşılanması gerektiğine vurgu yapan Arıkan, “Bu yaşanan felaketlerden ders çıkarılmalı ve doğa ile savaşan değil, doğayı okuyan bir yaşam tarzı geliştirerek bu doğrultuda politikalar yapılmalı” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, beraberindeki heyetle birlikte Artvin ve Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından mağdur olan bölge halkını ziyaret etti. Arıkan’a, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Uzun, Saadet Partisi Artvin İl Müfettişi Bilgin Uzuner, Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar ve Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt eşlik etti.

Arıkan ve beraberindeki heyet maddi kayıpları olan bölge halkıyla temasa geçerek, yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Arıkan, “Bu felaketin sorumlusu olan yetkililere seslenmek istiyorum. Bu yaşanan felaketlerden ders çıkarılmalı ve doğa ile savaşan değil, doğayı okuyan bir yaşam tarzı geliştirerek bu doğrultu da politikalar yapılmalı. Burada yaşayan bölge halkımız büyük bir mağduriyet içerisinde, maddi hasarlar ve insanımızın zararı için sosyal devlet mutlaka görevini yapmalı” diye konuştu.

Bölgede yanlış çalışmalarını yapıldığının altını çizen Arıkan, şunları kaydetti: “Bu bölgenin iklimsel dengesini bozan baraj, gölet ve enerji santralleri projelerinden, günü kurtarma ve rant peşinde koşan belediyelerin yanlış dere ıslahları, tarım arazilerinin imara açılarak ekolojik dengenin bozulmasına sebep olan asfalt, beton belediyeciliğinden derhal vazgeçilmelidir. Bu bölgede yapılan endüstriyel tarım, endüstriyel hayvancılığın önünü açan projeler tekrar gözden geçirilmelidir. Temennimiz bundan sonra böyle felaketler yaşanmasın ve can kayıplarımız olmasın, yaşanan sel felaketlerinde mağdur olan bölge halkımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Arıkan, bu bölgede yürütülen projelerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Karadeniz Bölgemiz iklimi nedeniyle bol yağış alan bir bölge, geçtiğimiz senelerde de sel felaketleri yaşanıyordu ancak, tahribat bu kadar fazla yaşanmıyordu. Son zamanlarda yaşanan sel felaketleri sadece bir doğal afet olarak nitelendirilmemeli, bu felaketlerin sebepleri mutlaka araştırılmalı. Özellikle bu bölgelerde yapılan yanlış politikalar felaketlerin tetikleyicisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı