Son Dakika

Saadet, seçimlere 81 ilde kendi logosuyla girmek için çalışıyor

Seçimlere 60 gün kaldı… Siyasi partiler de seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandırdı…

GÜNDEM 16.03.2023, 04:35
Saadet, seçimlere 81 ilde kendi logosuyla girmek için çalışıyor
Seçimlere 60 gün kaldı. Siyasi partiler ise adaylarının belirlenmesi ile ilgili çalışmalarına başladı. Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, tarihi seçime hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, “Saadet Partisi olarak kilit bir role sahibiz. Seçimlerde 81 ilde kendi logomuz ile girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Seçimlere günler kala siyasi partiler adaylık belirlemek için çalışmalara başlarken, Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, YSK’nın seçim takvimini açıklaması ile birlikte sürecin başladığını ifade ederek, Saadet Partisi’nin çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.
Gerçekleştirilecek seçimlerin tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade eden Bitmez, seçimlerin şimdiden hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Saadet Partisi olarak bu seçimlerde her zamankinden daha önemli bir pozisyondayız. Kilit bir rol üstlendik. Bu rolü hem Meclis’te hem ülkemizin yönetiminde partimizi etkin bir noktaya getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Seçim takvimi açıklandı, Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanının 10 Mart’ta almış olduğu karar üzerine takvimini dün itibarıyla ilan etmiş vaziyette. Biz de bu takvim çerçevesinde ve açıklamanın akabinde seçim çalışmalarımızı sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için Seçim İşleri Başkanlığı olarak sürecimizi başlatmış bulunmaktayız. Bu çerçevede ayın 20’si akşamına kadar aday adaylığı müracaatlarımızın kabul tarihini belirlemiş bulunmaktayız” dedi.
Saadet Partisi’nden aday adayı olmak isteyen memurların bugün akşam 17’ye kadar memuriyetten istifa etmeleri gerektiğini hatırlatan Bitmez, müracaatların ardından illerde temayül çalışmalarının da gerçekleştirileceğini belirterek, “Müracaatların akabinde 25-26 Mart tarihinde illerimizde fiziki olarak aday temayül yoklamaları yapacağız yani bize müracaat etmiş olan aday adaylarının teşkilatlarımız tarafından tercihini temayüllerini öğrenmek için bir çalışma yapacağız. Bu aday temayül yoklamaları tek başına bir belirleyici unsur değil. Bunun haricinde genel merkezimizde yürütülecek olan ve genel başkan yardımcılarımızdan müteşekkil bir aday komisyonları oluşturulacak. Bu komisyonlarda kendilerine dağıtılacak illerin aday adayları ile belirlenmiş takvim içerisinde 5 günlük bir süre içerisinde genel merkeze gelerek mülakatlarını tamamlamış olacaklar. Bu mülakatların akabinde ihtiyaç duyduğumuz takdirde illerde anket çalışmaları yürütülecek” ifadelerini kullandı.
Seçimlerde hem Saadet Partisi’nin oylarının yükselmesi hem de ittifak tarafından belirlenen cumhurbaşkanı adayının kazanabilmesi yönünde sorumluluğun olduğunu ifade eden Bitmez, 9 Nisan’a kadar aday listelerinin YSK’ya teslim edileceğini belirterek, “Saadet Partisi logosu ile 81 ilde seçimlere girmek için hazırlanıyoruz. Tüm teşkilatlarımız bu noktada teyakkuz halinde, Cumartesi günü genel merkezimizde illerimizin seçim işleri başkanlarının yani hem seçim güvenliği çalışmalarını yürütecek, hem de aday tespit süreçlerini yürütecek seçim işleri başkanlarımızın onlarla beraberde seçim karargah başkanlarımızın iştiraki ile bir ön toplantı yapacağız. 81 İlde kendi logomuzla seçime girecek şekilde hazırlık içerisindeyiz” diye konuştu.
Millet İttifakı’nın seçim güvenliği ile ilgili olarak çalışmalar yürüttüğünü belirten Bitmez, kurulan iki komisyonun hem seçim güvenliği hem de alınacak oylar ile ilgili olarak yaptığı çalışmaları önümüzdeki günlerde açıklayacağına dikkat çekerek, “Biz Millet İttifakı olarak iki komisyonda seçim işleri ile alakalı çalışmamız var. Bunlardan birincisi seçim güvenliği konusunu yani hem İlçe Seçim Kurullarında hem İl Seçim Kurullarında hem de Türkiye’de kurulacak yaklaşık 200 bine yakın sandık kurullarında ittifakımıza ve partilerimize çıkan, verilen oyların sandıktan girdiği şekli ile çıkmasını temin etmeye yönelik bir iş birliği içerisindeyiz. Burada hem illerde nasıl bir iş birliği yapılacak? Yurt dışındaki seçim güvenliği nasıl sağlanacak? Sandıklardaki seçim güvenliği nasıl sağlanacak? Bunlara ilişkin çalışmalar yapılıyor. Seçmen listeleri YSK’dan alınıyor, buradaki olağanüstü değişiklikler varsa bunlar inceleniyor. Tabi deprem münasebetiyle değişiklikler daha fazla olacaktır ama bu noktada da çalışmalarımız hem seçmen hareketlilikleri, hem yeni seçmenler, hem vefat eden seçmenler, hem taşınacak, seyyar sandıklar gibi konular bu komisyonumuzda irdeleniyor. İkinci bir komisyonumuz ise Millet İttifakı’nın seçmenden en fazla oyu almasını temin etmek hem de aynı zamanda parlamento aritmetiğinde de üstünlüğü elde etmesini gerek kanun yeter sayısı açısından gerek anayasal değişiklikler açısından milletvekilini nasıl çıkarırız bunun ile ilgili olarak stratejik hamlelerimiz de var” ifadelerini kullandı.
Aday adaylarına ilişkin müracaat ücretlerinin belirlendiğine dikkat çeken Bitmez, ayın 20’sine kadar müracaatların devam edeceğini belirterek, “Aday adaylıkları ile ilgili müracaatlar illerimizde ve genel merkezimizde ayın 20’sine kadar devam etmektedir. Müracaat ücretleri olarak, erkekler için 10 bin TL, bayanlar için 5 bin TL, engelli ve malûller için 3 bin TL olarak belirlenmiştir. Deprem bölgesindeki 11 vilayetimizden ise adaylık ücreti alınmayacaktır” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı