Saadet’e Ankara’da  yine engelleme

Saadet Partisi Kahramankazan İlçe Başkanlığı’nın “Geçim İttifakı” çalışmaları kapsamında belirli noktalara yaptığı pankart çalışmalarını polis engellemek istedi.

GÜNDEM 18.06.2021, 04:35
19
Saadet’e Ankara’da  yine engelleme
Önceki gün gece saatlerinde pankart asmak isteyen Saadet Partisi mensupları engellenerek, emniyet güçleri nezaretinde ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ankara’dan il yönetimi yetkililerinin hızlı müdahalesiyle, yapılanın hukuki olmadığı belirtilerek, parti çalışmalarının engellenemeyeceği ifade edildi.
Saadet Partisi tarafından Türkiye’nin ekonomik kriz ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetleri göz önüne alarak başlatılan “ Geçim İttifakı” kampanyası kapsamında tüm il ve ilçe başkanlıkları çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gece Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Saadet Partisi İlçe Başkanlığı tarafından ilçenin belli başlı noktalarına asılmak istenen “Geçim İttifakı” pankartları Emniyet güçleri tarafından engellenmeye çalışılırken, Saadet Partisi Kahramankazan İlçe Başkanlığı yöneticileri işlem yapılmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Yaşanan olayların ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Emniyet güçleri tarafından parti mensuplarına yapılan tavra tepki gösterdi. Beyazıt, “Geçim İttifakı çalışmamız kapsamında ilçe teşkilatındaki parti mensuplarımız pankart çalışmasına çıktılar. Ancak Emniyet mensupları bir şekilde bunu yapamayacaklarını ve bunları indirmeleri gerektiğini ifade ediyorlar. Arkadaşlarımız ise siyasi parti olarak kamu görevi yaptıklarını ifade ediyorlar. Fakat buna rağmen arkadaşlarımız emniyete götürülüyor” sözleriyle yaşananları aktardı. Beyazıt, yaptıkları çalışmalarının engellenemeyeceğini de sözlerine ekleyerek, “Buradan şunu ifade etmeliyiz, iktidar o boş tencereyi ortaya koymamızdan rahatsız. İktidar istiyor ki bir şekilde insanların açlığı, yoksulluğu, geçim derdi konuşulmasın. Hep kutuplaşma üzerinden konuşmalar devam etsin ve ben buradan oy kazanayım, kendi menfaatimi koruyayım. Biz de diyoruz ki, biz vatandaşımızın hakkını koruyup kollamaya devam edeceğiz. Biz Geçim İttifakı adı altında insanımızın derdini dinlemeye devam edeceğiz. Yapılanlar hukuka aykırı ve illegaldir” diyerek tepki gösterdi.
Kahramankazan’da yaşanan olayın tamamen hukuka aykırı olduğunu da ifade eden Beyazıt, “Yapılan hareket temel hak ve hürriyetleri kökünden rencide eden, devlet ciddiyetine aykırı ve hukukun dışındadır. Bir ülkede anayasanın var olması aslında adaletin var olduğu, tesis edildiği anlamına gelmiyor. Adalet, hukukun onuru ve şerefidir. Dolayısıyla mesele hukukun dışında zihniyet ile alakalı ama en çok da korku ile alakalı. Gerçeklerin konuşulmasını tasvip etmiyorlar ve konuşanları da baskı ile caydırmaya çalışıyorlar. Biz caymayacağız, şu an ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Biz anayasanın ve kanunların bize tanıdığı haklar çerçevesinde ölçüde bu mücadeleyi veriyoruz” diye konuştu.
Yaşanan olaylar doğrultusunda olay yerine giden Saadet Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Avcı, yapılanların kanunen hiçbir karşılığının olmadığını vurgulayarak, “Kahramankazan ilçe yönetiminin Emniyet’e götürüldükten sonra olayı yerine intikal ederek hemen yetkililer ile görüştük. Yapılan işlemin hukuki karşılığını sorduğumuz zaman gerekçe gösteremediler. Biz de bunun hukuken özgürlük içerisinde olduğunu ifade ettik. Valiliğe bilgilendirme yapıldığını belirttik. Sonrasında Kahramankazan ilçe emniyet müdürü tarafından pankartlarımızın asılmasına engel olunmaya çalışıldı. Bize valilik tarafından yasaklandığını iddia ettiler. Kanunen siyasi partilere böyle bir yasaklamanın olmadığını ifade ettik tekrar. Koskoca ilçe emniyet müdürünün bir siyasi partinin pankartların peşinde değil, suç faaliyetleri ve görevleri ile alakalı olarak çalışmalarını sürdürmesi gerekir” diye tepki gösterdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı