Saadet’e rekor başvuru

Saadet Partisi’ne 1.039 başvuru yapıldı… Adayların değerlendirilme süreci devam ediyor…

SİYASET 29.03.2023, 04:35 29.03.2023, 10:07
5
Saadet’e rekor başvuru

Haber: Ali Ekber
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Saadet Partisi çatısı altında seçilerek milletvekili olmak isteyen aday adaylarının başvuru süreci sona erdi. Başta akademisyenler olmak üzere toplumun her kesiminden yoğun ilgi gören Saadet Partisi’ne bu yıl 1.039 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. 8 Nisan tarihine kadar yapılacak değerlendirmelerin ardından milletvekilliği aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.
Saadet Partisi, yeni dönemde milletvekili olmak isteyen aday adaylarının başvurularını incelemeye devam ediyor. Türkiye’nin farklı kesimlerinden insanların yer aldığı 1.039 kişinin başvuru yaptığı milletvekili adaylarının mülakat süreçleri parti genel merkezinde devam ediyor.

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Ülke genelinde Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı rakamlara göre 190 bin 736 sandığın kurulacağı belirtilirken 60 milyondan fazla seçmen ise sandık başlarına giderek oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği seçim takvimine göre cumhurbaşkanlığı adaylık başvuru süreci tamamlanırken milletvekilliği aday listelerinin ise 9 Nisan tarihine kadar YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor. Bu nedenle siyasi parti genel merkezlerinde milletvekili adaylık listeleri değerlendirme süreçleri hızlandı. Çalışmalarını seçim takvimine göre ayarlayarak programını oluşturan Saadet Partisi, başvuru sürecini 11 Mart tarihinde başlattı. Toplumun her kesiminden ilgi gören aday adaylığı başvuru sürecinde geçmiş dönemlerde farklı partilerde siyaset yapan isimlerin yanı sıra akademisyenler ve gençler ile birlikte 1.039 vatandaş TBMM’ye Saadet Partisi’nin çatısı altında girebilmek için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Saadet Partisi tarafından paylaşılan takvime göre milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan 1.039 vatandaşın mülakatlarla değerlendirme süreçleri devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, mülakat komisyonlarında bulunan parti yetkililerine kendilerini tanıtarak yerelde aday olmak için çaba sarf edecek. 3 gün sürecek mülakat sürecinin ardından komisyondan geçen isimlerin oluşturduğu listeler Başkanlık Divanı çalışmalarıyla değerlendirilmeye alınacak. Genel Merkez tarafından koordine edilecek şekilde il temayülleri, değerlendirmeler ve anketler baz alınarak seçim listeleri oluşturulacak. 87 seçim bölgesinin tamamında aday çıkaracak olan Saadet Partisi, 9 Nisan tarihinde oluşturacağı listeyi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı