Saadet’ten Yunanistan’a Batı Trakya tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlığına ait 12 ilkokulu kapatma kararına sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 04.08.2021, 04:35
9
Saadet’ten Yunanistan’a Batı Trakya tepkisi
Yunanistan’ın bölgede Türk azınlığa yönelik sistemli bir dayatmanın içinde olduğunu belirten Kaya, “Aynı Yunanistan’ın ilkokulları kapatırken, orta dereceli okullar ile ilgili gelen yeni okul taleplerini dikkate almaması da öğrenci yokluğu gerekçesinin art niyetli olduğunu göstermektedir” dedi.
Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlığına ait 12 ilkokulu kapatma kararına tepkiler dinmek bilmiyor. Alınan skandal kararla ülke çapında 115 olan Türk Müslüman azınlık okulu sayısı 103’e düşürülmüştü. Söz konusu skandal karara tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerinin eğitim gibi temel bir hakkı üzerinde hukuksuz bir şekilde tasarrufta bulunmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Yunanistan’ın, bölgede Türk azınlığa yönelik sistemli bir dayatmanın içinde olduğunu belirten Kaya, “Aynı Yunanistan’ın ilkokulları kapatırken, orta dereceli okullar ile ilgili gelen yeni okul taleplerini dikkate almaması da öğrenci yokluğu gerekçesinin art niyetli olduğunu göstermektedir. Bunun yanında Yunanistan azınlık okullarını, diğer okullara verilen haklardan mahrum bırakarak bazı maddelerde kapsam dışı bırakması gelecekte alacağı engelleme kararlarına altyapı oluşturma girişimidir. Yunanistan’ın almış olduğu bu kararı kınıyor, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Batı Trakya Türklerinin uğradığı haksızlıkların ve hukuksuzlukların karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı