Sabah yazarı duyurdu: Kimse otomobil bulamıyor! Torpili olana bile...

Sabah yazarı Ufuk Sandık, Türkiye’de kimsenin otomobil bulamadığını belirterek "Torpili olana bile 2-3 ay sıra var" dedi.

EKONOMİ 13.06.2022, 07:40
1
Sabah yazarı duyurdu: Kimse otomobil bulamıyor! Torpili olana bile...
Sabah yazarı Ufuk Sandık, Türkiye’de otomobil almak isteyen kişilerin aylarca beklemek yerine çareyi “torpil”de bulduğunu yazdı. Sandık’a göre bir tanıdık bulup adını bekleme listesine yazdırmak isteyen kişiler haberleri yapan gazeteci ve editörleri dahi arıyor.
Sandık, bugünkü köşe yazısında Türkiye’deki otomotiv pazarında uzun süredir yaşanan tedarik sorununun bir türlü çözülemediğini vurguladı.
"Talebi karşılayamayan otomotiv firmaları, iki-üç ay sonrasına gün veriyor. Bazı lüks markalarda sıra beş aya kadar uzuyor. Stok sorununun kısa vadede çözülmesi ise pek mümkün görünmüyor" diyen Sandık, şunları yazdı:

Tüm torpil arayışlarına rağmen kimsenin otomobil bulamadığını söyleyen Sandık, şu ifadeleri kullandı:

İstediği otomobili satın almak için aylarca beklemek zorunda kalan tüketiciler çareyi torpilde buluyor. Otomotiv sektöründe çalışan bir tanıdık bulup, adını bekleme listesinde ilk sıralara yazdırmaya çalışıyor. Son günlerde otomotivcilerin telefonları, danışmak ya da "torpil" için arayan yakınları yüzünden susmuyor. Eş-dost, akraba, askerlik ve okul arkadaşları tarafından aranıyorlar. Hatta, "torpil" için arananlar arasında otomotiv haberleri yapan gazeteci ve editörler bile var.
"Bunun en önemli nedeni dünya otomotivinde yaşanan tedarik sorunu. Üretim, talebi karşılamıyor. Ayrıca, Türkiye'ye özel bir durum var. Avrupa'da otomobil talebinin artması ve kârlılık gibi nedenlerden dolayı, ana markalar Türkiye'nin kontenjanını Avrupa ülkelerine kaydırmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda firmaları Türkiye'ye öncelik veriyordu. Ne yazık ki bu yıl Türkiye, bu özelliğini kaybetti. Tedarik sorunun yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı