Sabah yazarı MÜSİAD Başkanı Asmalı'yı hedef aldı: TÜSİAD dese anlarım

Sabah yazarı Güngör, sanayicinin faizleri konuşmaktan yorulduğunu söyleyen MÜSİAD Başkanı Asmalı'ya tepki gösterek "TÜSİAD dese anlarım" dedi.

EKONOMİ 12.10.2022, 08:10
2
Sabah yazarı MÜSİAD Başkanı Asmalı'yı hedef aldı: TÜSİAD dese anlarım
Sabah yazarı Dilek Güngör, "sanayicinin önünü göremediğini, faiz konusunun artık gündemden düşmesi gerektiğini" söyleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı’ya tepki gösterdi.
Güngör, bugünkü köşe yazısının “TÜSİAD dese anlarım başkan!” başlıklı kısmında Asmalı’ya şu eleştirileri yöneltti:

Bence MÜSİAD'ın kafası son günlerde biraz karışmış! Başkan Mahmut Asmalı birkaç zaman önceye kadar yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı yeni modeli destekleyip, ekonomi yönetiminin aldığı makro ihtiyati tedbirleri alkışlamıyor muydu? Merkez Bankası'nın ekonomik büyümeyi destekleyici adımlarını doğru bulduğunu ifade etmiyor muydu?
Anlamadım ne değişti de dün çıkıp "Artık faiz konuşmaktan yorulduk" filan demeye başladı. Bir de Merkez Bankası'nın faizi indirmesine rağmen bunun krediye yansımadığını söylemiş... Rakamları yukarıda verdim. O yüzden tekrar etmeyeceğim. Ama merak ediyorum doğrusu, MÜSİAD'ı TÜSİAD'vari açıklamalara iten etken ne?
Malum, laflar aynı... Yani gözünüzü kapatıp açıklamaları dinleseniz TÜSİAD'ın söylediğini sanırsınız. Hadi bu alınan makro ihtiyati tedbirlerden, bankalardan parayı ucuza alıp dövize cukkalayan büyükbaşlar rahatsız da, üyelerinin büyük bölümü KOBİ olan MÜSİAD'a ne oluyor?Zira, rakamlar ortada...
TL krediler 2022 eylül ayında 163 milyar TL... Geçen yıl aynı dönemde 34 milyar TL... Bunun 81 milyarı büyük firmalara verilmiş... 82 milyarı KOBİ'lere... Yani MÜSİAD'ın üye profili gibi olan KOBİ'lere... Eee, o halde başkan kimin adına konuşuyor!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı