Sabah yazarından hükümete: Pazar yasakları kalksın

Sabah yazarı Dilek Güngör, hükümete seslenerek pazar günleri uygulanan yasağın kalkmasının gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 16.06.2021, 08:10
5
Sabah yazarından hükümete: Pazar yasakları kalksın
Sabah yazarı Dilek Güngör, Türkiye’de hükümetin yeni tip koronavirüsle ( Covid-19) mücadele adına uyguladığı sokağa çıkma yasağının pazar günleri için de kalkması gerektiğini belirtti.
Güngör, bugünkü köşe yazısında salgının en çok yeme-içme sektörünü vurduğunu belirtti. Ankara’da kapanan bir lokantayı örnek veren Güngör, özetle şunları yazdı:

Güngör, pazar günleri uygulanan yasağın kaldırılması için temmuz ayının beklenmemesi gerektiğini söyledi:

Cebinde biraz nakdi olan restoran, kafe, lokanta sahipleri dükkânı tamamen kapatmamak için oradan aldı, oraya verdi. Kimi kira ödemek için bankalardan borçlandı. Gayrimenkul varlığı olan satıp parasıyla elemanlarının maaşını veya kirasını ödedi. Bunları nereden mi biliyorum? Bizzat yaşayanların anlattıklarından...
Tabii, devletin kısa çalışma ödeneği, kira ve ciro desteği bir nebze olsun yaralarına merhem oldu olmasına da… Ancak meşhur atasözündeki gibi… Hazıra dağ dayanmıyor. Birikimiyle, devletin desteğiyle dayanabilen dayandı, dayanamayan ise dükkânını devretmek durumunda kaldı. Kolay değil...
Geçen yılın mart ayında Kovid-19 Türkiye'de görülmeye başladığından bu yana yeme-içme sektörü bir açılıyor, bir kapanıyor. Yetkililerin söylediğine göre, sektörde irili ufaklı restorandan esnaf lokantası ve kafesine kadar 150 bin işletme vardı. Bunların 30 bini kapanmış ya da dükkânı devretmiş. Bir ay daha beklenirse 5 bine yakın restoran, kafe, lokantanın da topun ağzında olduğu söyleniyor.
En son 1 Haziran'da kademeli normalleşme çerçevesinde gündüzleri ve cumartesi günleri belli koşullarda restoran, kafe, lokantalara izin verildi. Ama milletin evde olduğu çoluğu çocuğuyla yaz havasında dışarı çıkmak isteyeceği pazar günleri yasak devam ediyor. Şimdi hükümet temmuz ayını bekleniyor. Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca harıl harıl çalışıyor. Aşılama o kadar hızlandı ki… Takip etmişsinizdir. Dün itibarıyla yerinde aşılama uygulaması başladı. 35 milyon doz aşıya ulaşıldı. Bir taraftan vaka sayıları da azalıyor. Hal böyleyken, pazar günü yasağını kaldırmak için temmuzu beklemenin anlamı var mı, bilemiyorum.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı