SADAT-AKP savaşında yeni perde! Erdoğan’a ABD'den uyarı mı geldi?

Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü yazısında çok sayıdaki fotoğrafa rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'SADAT'la alakam yok' açıklamasını ele aldı.

GÜNDEM 21.05.2022, 09:05
3
SADAT-AKP savaşında yeni perde! Erdoğan’a ABD'den uyarı mı geldi?
Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ' SADAT'la alakam yok' çıkışını ele aldı.
Ahmet Takan, Erdoğan'ın SADAT ile ilgili “Uzaktan yakından alakam yok “çıkışını hatırlatarak; "Hem de SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi  bir zamanlar- uzun süre- başdanışmanlığını yapmış olmasına rağmen… Hem de ortalıkta  birbirleri ile yan yana çekilmiş onlarca fotoğraf varken… Hem de  Adnan Tanrıverdi’nin “TSK’da yapılmasını istediğimiz her şey yapıldı”, “Jandarma, İçişlerine bağlansın dedik oldu”, “Genelkurmay Savunma Bakanlığı’na bağlansın dedik oldu” , “Başkanlık sistemi gelsin dedik oldu”  lafları  arşivlerde kabak gibi dururken…" ifadelerini kullandı.
SADAT'ın, Müslüman Kardeşlerin Türkiye’deki aparatlarından birisi olduğunu aktaran Ahmet Takan, " ABD ve İsrail’in de Tayyip Erdoğan’a “Müslüman Kardeşler’den vazgeç” baskısı yaptığı dünyanın malumu… Acaba, Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a yaptığı son seyahatlerde, kendisine, “Hamas’ı desteklemekten vazgeç. Artık Müslüman Kardeşler’den kesin olarak vazgeç” uyarısı yapılmış olabilir mi?.. " yazdı.
"Erdoğan’da bu yüzden “uzaktan yakından alakam yok” demiş olabilir mi?.." diyen Ahmet Takan "Bu sorulara dudak bükenler, Mavi Marmara olayındaki gidiş gelişleri hatırlasın!.. Erdoğan, yıllar sonra o acılı insanlara “giderken bana mı sordunuz” dememiş miydi?." diyerek sözlerini sürdürdü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı