Şakkadanak Batırel ayrı alemde: Türkiye zenginleşti, kabına sığmıyor

Şak diye dolar satarım diyerek öne çıkan Necmettin Batırel yazısında akılalmaz ifadeler kullandı. Pembe tablolar çizen Necmettin Batırel, Türkiye'nin zenginleştiğini ve kabına sığmadığını ileri sürdü.

EKONOMİ 02.07.2022, 10:30
4
Şakkadanak Batırel ayrı alemde: Türkiye zenginleşti, kabına sığmıyor
Şakkadanak çıkışıyla tanınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel dünya ekonomilerine örnek verdiği bugünkü yazısında, “Ya Amerika... Dünyanın en büyük ekonomisinde durum nasıl? Tek kelime ile berbat!  Ekonomi daralıyor, yani küçülüyor… İnsanlar işlerini kaybediyor, artan hayat pahalılığı karşısında hayat mücadelesi veriyor.” dedi.
Necmettin Batırel, “Nası başardık ama?” başlıklı yazısında, “Peki Türkiye? Biz de küçülecek miyiz? Kesinlikle hayır! Doğalgazımız akıyor. Ambarlarımız ağzına kadar dolu.” dedi.
“Topraklarımızdan petrol fışkırıyor, akaryakıt yükü hafifliyor, enflasyon can çekişiyor.” diyen Necmettin Batırel şöyle devam etti:

“Ukrayna tahılını hem %25 ucuza alacağız hem de dünyaya satacağız. Bakın reel kesim (iş dünyası) güven endeksi haziranda 104,6, hizmet sektörü güven endeksi 119,6, perakende ticaret güven endeksi 119,6 ile son derece yüksek. (100’ün üzerindeki rakamlar büyük canlanma olduğunu gösterir.)
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi, 2022 yılının ilk çeyreğinde %7,3 ile rekor kıran büyüme hızı ikinci çeyrekte %5,6 artacak diyor. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında imalat sanayi üretiminde yüzde 12,2, hizmet sektörü talebinde ise yüzde 8,2 artış olacak. Yani iki çeyrekte Türkiye ortalama %6,5 büyümüş olacak ki yüksek enflasyona karşı büyük bir zafer. Finans sektörünün kalbi bankaların kazancı mayısta 33 milyar lira ile 8’e katlandı. 5 ayda 132 milyar kâr ettiler. Şirketlerimiz 4-5 misli nasıl büyüdü? Satış yaparak... Türkiye zenginleşti. Şu oturduğumuz evlere, kullandığımız otomobillere, çoluk çocuk herkesin elindeki (en ucuzu 5 bin lira) cep telefonlarına bakın gerçeği görürsünüz. Geçim zorluğu çeken kesim her zaman her devirde vardır. Önemli olan onları ezdirmemek, kollamak, gelirlerini arttırmaktır. İşte hükûmet bütün imkânları seferber etti, yıldırım hızıyla karar aldı. Memur da emekli de asgari ücretli de iki bayramı bir arada yaşayacak... Evet, enflasyon bizde de var, dünyada da var. Ama onlar küçülüyor biz büyüyoruz... Çünkü başımızda işini bilen vatandaşını düşünen, ülkemizi dış dünyada aslanlar gibi savunan bir hükûmetimiz, terörün kökünü kazıyan, şanlı Mehmetçiğimiz var. Farkında mısınız bilmiyorum, ben hatırlatayım. Türkiye bugün dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri oldu. Bunu ispat için size en canlı örneği vereyim. Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün ilk çeyrekte Türkiye’nin brüt dış borç stokunun 451 milyar dolar olduğunu açıkladı... Bunun millî gelire oranı %56,8... İngiltere’de bu oran %314, Fransa’da %210, Almanya’da %148, ABD’de %97... İşte o özlenen yere göğe sığdırılamayan Batı ülkeleri borç batağında boğuluyor... Son söz: Türkiye kabına sığmıyor…”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı