Şakkadanak Necmettin Batırel ateş püskürdü: Millet fedakârlık bekliyor

Şakkadanak sözleriyle tanınan Necmettin Batırel, Türkiye’nin zenginleşerek büyüdüğünü öne sürdü. “Her şeyi devletten beklemeyin” diyen Necmettin Batırel, “Ellerinizi taşın altına koyun.” dedi.

EKONOMİ 18.06.2022, 10:00
Şakkadanak Necmettin Batırel ateş püskürdü: Millet fedakârlık bekliyor
CNN Türk canlı yayınında “Şakkadanak dolar satarım” çıkışıyla tanınan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, bugünkü yazısında ‘Türkiye’nin zenginleşerek büyüdüğünü’ iddia etti.
TÜSİAD “Enflasyon kontrolden çıkıyor, öncelikle bunu önleyip düşürmeliyiz” diyor.” ifadesini kullanan Necmettin Batırel, “Biz de aynı düşüncedeyiz. Siz ürettiğiniz mallara 3 ay %40 değil %10 zam yapın, bakın fiyatlar nasıl tepetaklak düşüyor. Üretim elinizde, marketler elinizde…” dedi.
TÜSİAD’ı eleştirdiği yazısında Necmettin Batırel, Türkiye’nin fakirleşerek değil zenginleşerek büyüdüğünü savunarak, “Bunun en açık delili, yılın ilk çeyreğinde şirketlerin kazançlarını 4’e katlaması. Bugüne kadar vatandaşın sırtından milyarlarca lira kazandınız servetiniz kasalara sığmıyor. Yetmedi mi? PKK’yı ne İsveç ne Finlandiya ne de Avrupa ülkeleri terör örgütü olarak görmüyor onlara aktivist (eylemci) diyor acaba TÜSİAD da aynı düşüncede olduğu için mi, bu iki ülkenin NATO’ya girmesine onay vermemizi istiyor.” ifadelerini kullandı.
Necmettin Batırel, TÜSİAD’a ithafen “Her şeyi devletten beklemeyin, o pamuk ellerinizi taşın altına koyun. Bu millet sizden hükûmete dış politikada yol göstermenizi değil, fedakârlık bekliyor fedakârlık…” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı