Şakkadanak Necmettin Batırel: Erdoğan, ABD ve Rusya'yı muhtaç etti

‘Şakkadanak dolar satarım’ diyerek öne çıkan yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel, Erdoğan'ın hem Amerika hem Rusya'yı kendine muhtaç ettiğini savundu.

EKONOMİ 20.09.2022, 10:50
1
Şakkadanak Necmettin Batırel: Erdoğan, ABD ve Rusya'yı muhtaç etti
‘Şakkadanak dolar satarım’ çıkışıyla tanınan yandaş Necmettin Batırel bugün kaleme aldığı yazısında, “Büyük resme baktığınızda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir ustalıkla uyguladığı son derece başarılı dış politikayla hem Rusya’yı hem de Amerika’yı kendine muhtaç hâle getirdiğini görüyorsunuz... Dünyayı Türkiye’ye selam durdurdu. Helal olsun!” görüşünü savundu.
Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, “ABD, Avrupa’yı kandırdı, Ukrayna’yı NATO’ya alacağız diyerek Rusya’ya görülmemiş yaptırımlar uygulattı. Ama nedense bu kararlarının tarihin en büyük enerji krizine yol açacağını hesap edemediler... Putin gazı kesince, bataklığa gömüldüler. Şimdi peş peşe tedbirler açıklıyorlar. Kendi vatandaşlarını kötü bir hayata sürüklüyorlar. Merak etmeyin 2-3 ay sonra hükûmetlere karşı sokaklar, işini kaybeden binlerce isyancı ile dolacak. Hem enerji yok, hem huzur yok, hem de hayat ateş pahası. İşte size gelişmiş Avrupa!..” diye yazı.
Necmettin Batırel, “Peki Türkiye niye tam tersini yapıyor? Bir defa faizleri aşağı çekerek maliyetlerin azalmasını sağlıyor. Merkez Bankası perşembe günü politika faizini %12’ye indirecek. 9 Eylül haftasında bankaların TL mevduatına uyguladıkları faiz %16,16, ticari kredi faizleri %21,25 oldu. Ancak bankalar faizi düşük tutsalar da komisyon ve tahsis ücretlerini arttırdığı için kredi faizleri %30’ları aşıyor. BDDK’nın bu problemi mutlaka çözmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı