Şakkadanak Necmettin Batırel: Yatırımcı KKM’den çıkacak panik başlıyor

Şakkadanak lakaplı Necmettin Batırel, Türk ekonomisine dair yorumu tepki çekecek cinsten... Necmettin Batırel, TL'nin değerinin yükseldiği iddia ederek KKM hakkında dikkat çeken bir yorumda bulundu.

EKONOMİ 05.11.2022, 17:40
Şakkadanak Necmettin Batırel: Yatırımcı KKM’den çıkacak panik başlıyor
Şakkadanak çıkışıyla tanınan Necmettin Batırel ekonomiye ilişkin yaptığı yeni çıkışında iktidarın yeni ekonomi programının destan yazdığını iddia etti. Necmettin Batırel
Türk Lirasının yabancı paralar karşısında değerinin yükseldiği savunan Necmettin Batırel, “Merkez Bankası, Ekim ayına ilişkin reel efektif döviz kuru endeksinin, TÜFE bazında 55,70'e, ÜFE bazında 90.44 ile son 5 yılın zirvesine çıktığını açıkladı.” dedi.
“Türk Lirası son 1.5 ayda istikrar kazanınca, dolar yerinde saydı.” diyen yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel, “Kur korumalı mevduata Hazine ilk defa kur farkı ödemedi. Peki bu nasıl oldu? Ekonomiye olan güvenle.. Yatırımcı şimdi kur korumalı hesaptan çıkıp hisse senetlerine koşacak. Döviz paniği başlıyor.” dedi.
Necmettin Batırel’in Türk ekonomisine yönelik bu yorumları ‘akla ziyan’ olarak değerlendirildi. Batırel’e takipçileri tepki gösterdi.
Sosyal medya kullanıcılarının bazı yorumları şöyle:

“Senin çoluğun çocuğun yok mu be adam. Nasıl bakıyorsun onların yüzüne. Bunca insana yalan yanlış bilgi veriyorsun. Madem güveniyorsun tezine aç o zaman yorumları…”
“Abi ben böyle bir yalama görmedim ya, ne anlatıyon, ne destanı ya, yemin ederim sizin gibi yalakalar hükümete daha çok zarar veriyor.”
“3 yılda dolar 3 katına çıkmış buna utanmıyor ama kapı arkasından yapılanları bile bile,makro ekonomiye kafa tutup yeni yılda dolar musluktan boşalırcasına şirketlerden boşalacak diyor.Neyse ki döviz varlığı yüksek şirketleri gerizekalılar yönetmiyor da bu herif habire rezil oluyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı