Salda Gölü'ndeki görüntüleri reddetmişti! Bakanlıktan flaş açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaca, Salda Gölü'nde oluşan görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 25.07.2021, 20:35
21
Salda Gölü'ndeki görüntüleri reddetmişti! Bakanlıktan flaş açıklama
“Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan UNESCO’nun doğal miras listesine alınması için çalışmaların başlatıldığı; Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, Kurban Bayram’ındaki ziyaretçiler nedeniyle bir kez daha gündeme geldi.
Bayram tatiline çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan göl hakkında Salda Gölü Koruma Derneği açıklama yaptı.
Dernek, gölde bazı yerlerde suyun 50 metre çekildiğini belirterek, “Salda Gölü can derdinde, Yetkililer para derdinde. Salda Gölünde bazı yerlerde su 50 metre çekildi. Suya girenler nedeniyle kenardaki hidromanyezit stromatolitlerin oluşumu bozularak balçık oluşmakta. #Saldayadokunma #SaldaDünyaMirasıdır Salda Gölü için tam koruma istiyoruz!” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaca, derneğin açıklaması ve gölün son durumu ile ilgili, “Toprak ve kil yapısından dolayı balçıklaşmış olan nokta. Bir değişiklik yok…Nehirlerin ve sazlıkların göl ile buluştuğu noktalarda bu tip çamurlaşmalar ve balçıklar oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Karaca, gölün çevresinde korumanın eskiye oranla daha iyi olduğunu söyleyerek; “Semaver vs getirenler oluyor fakat görevliler uyarıyor ve cezai işlemler yapılıyor. Eskisinden çok daha iyi koruma tedbirleri açısından. 3 sene önce göle araç ile giriliyordu biliyorsunuz. İnsanların görüldüğü yerde araçlar da vardı” diye konuştu.

Karaca, Salda Gölü Koruma Derneği’nin resmî olarak değil ama sosyal medyadan “göle girişin tamamen yasaklanması talebinde bulunduğunu” aktararak, şunları belirtti:

“Resmi bir talep şeklinde değil kamuoyunda tweetler atarak ara sıra bunu dile getiriyorlar. Ancak ziyaretçilerin şikayeti de koruma tedbirlerinin fazla olduğu yönünde. Şu anda üniversitelerle yürütülen biyo-çeşitlilik çalışması tamamlanınca kullanım kararları daha net ortaya çıkacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı