Salih Turhan: Müslüman, yaptığı işi en güzel yapandır

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, derneğinin Üniversite Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

GÜNDEM 24.10.2021, 08:45
3
Salih Turhan: Müslüman, yaptığı işi en güzel yapandır
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Üniversite Başkanları Toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. AGD Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda heyecan ve coşku hakim olurken, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, derneğinin üniversite başkanlarına hitap etti. Faydalı ilimlerin yapıldığı meclislerde Allah’ın razı olacağı işlerin yapıldığını dile getiren Turhan, “Allah’ın emirleri yerine getirilir. Günümüzde üniversiteler de birer ilim meclisleri olarak görülebilir. Farklı bilim dallarının, farklı bölümlerin aynı çatı altında işleve koyulduğu alanlar olan üniversiteler, mümin gençler için bir cihat alanıdır. Her türlü harama ulaşmanın kolay olduğu üniversite ortamlarında genç mümin kendisini bozuk ortamlardan uzak tutarak cihat etmiş olur.” ifadelerini kullandı. 
Üniversite başkanlarına izlenecek yol haritasıyla ilgili bilgi veren Turhan, “Müslüman, yaptığı işi en güzel yapandır. Vaktinizin bir bölümü her zaman Allah’ın dinine hizmete ait olsun. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ile olabilir, bir tebliğ çalışması olabilir” dedi.
Üniversite başkanlarına tavsiyelerde bulunan Turhan, şunları kaydetti: “Müslüman, yaptığı işi en güzel yapandır. Vaktinizin bir bölümü her zaman Allah’ın dinine hizmete ait olsun. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ile olabilir, bir tebliğ çalışması olabilir. Öğrenci, dünyanın en zengini de olsa fakirdir, şeytanın param olunca infak ederim yalanı ile sizi kandırmasına asla izin vermeyin. Minik meblağlar da olsa düzenli bir infakınız olsun. Aranızda birçok ihtilaf olsa da, her davranışını takdir etmesen de en yakın çevren hep hem senin bir şeyler kattığın, hem de sana bir şeyler katabilen Müslüman kardeşlerinden oluşsun. Kimlerle oturup kalkıyorsanız siz onların ortalaması kadarsınız bunu unutmayın. Bu tabi farklı hassasiyetlere sahip insanlarla iletişim kurmamalıyız anlamına gelmiyor; bahsettiğimiz en yakınında olan, tavsiye alacağın, yoldaşın olan kimselerin Allah’a yakın kimseler olması.”
AGD Genel Merkez Üniversite Komisyonu Başkanı Nurullah Güngör ise, “Neden bazı problemler bazılarının umurunda değilken, biz kendimize bu kadar dert ediniyoruz?  Çünkü kardeşlerim, biz Resulullah’ın, ashabının ve asırlara damga vuran mücahitlerin yolunu karış karış takip ediyoruz. Kurtuluşun onların yolunda olduğuna inanıyoruz. Çünkü biz insanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmetiz ve bunun gereğini yapıyoruz.  Çünkü biz; Allah’ın emrine, Peygamberin sünnetine sarılmış, azığı takva, sermayesi iman ve akıbeti şehadet olan bir topluluk olmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı