Samsun’da çay taştı, eğitime ara verildi

Samsun'da yoğun yağışlar sonucu Terme Çayı'nın taşmasıyla birlikte dört ilçede tamamen, üç ilçede ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

ÇEVRE 06.06.2023, 23:55
3
Samsun’da çay taştı, eğitime ara verildi
Samsun'da başlayan şiddetli yağışlar bugün de etkisini sürdürdü. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşullarının etkilediği bazı ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Ayvacık, Salıpazarı, Ladik ve Terme ilçelerindeki tüm okulların 6 Haziran Salı günü kapalı olacağı belirtildi.
Atakum ilçesinde ise Sarayköy İlkokulu-Ortaokulu, Özören Şehit Metin Aslantürk İlkokulu-Ortaokulu, Taflan Yalı İlkokulu-Ortaokulu ve Altınkum İlkokulu'nda eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi.
Ayrıca Çakırlar, İncesu, Kurugökçe Merkez ve Masatlık, Çamurlugöl ve Kurugökçe Yalı, Elmaçukuru, Kaya Güney, Aslandamı, Kabadüz mahalleleri Dombalak mevki, Erikli Yeni Mahalle, Kasnakçımermer, Kesirli, Adalar, Ulupınar, Akalan güzergahlarındaki ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerinin izinli sayılacağı duyuruldu.
Canik ilçesinde ise taşıma merkezi okullar ile Uludağ Ortaokulu, Canik İmam Hatip Ortaokulu ve Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda eğitime bir gün süreyle ara verileceği belirtildi.
Bafra Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereği, Samsun genelinde devam eden yoğun yağışlar nedeniyle taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
Öte yandan, Terme ilçesinde ise şiddetli yağışlar sonucu Terme Çayı'nın taşması yaşandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Belediyesi ve kolluk kuvvetleri, suyun tahliyesi için çalışmalara başladı. Çayın taşmasıyla birlikte parklar, yürüyüş yolları ve sokaklar sular altında kaldı. Bazı köprü ve yolların trafiğe kapatıldığı, su kesintilerinin yapıldığı bildirildi. Belediye Başkanı Ali Kılıç, incelemelerde bulunarak ekiplerin çalışmalarını takip etti.
Terme ilçesindeki durum nedeniyle bugün taşımalı eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı