Samsun'da Gezek kardeşlerin ardından bir banka vurgunu daha!

Samsun'da Gezek kardeşlerin ardından bir banka vurgunu daha yaşandı. Bir bankanın 20 yıllık çalışanı, çok sayıda müşterinin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirerek, kayıplara karıştı.

ASAYİŞ 12.06.2022, 14:10
6
Samsun'da Gezek kardeşlerin ardından bir banka vurgunu daha!
Samsun'da mart ayında iki kardeşin, özel bir bankanın hesabından 16 milyar lirayı kendi hesaplarına aktardığının anlaşılmasının ardından şimdi de başka bir bankada yaşanan vurgun iddiası ortalığı karıştırdı. Özel bir bankanın Samsun Şubesi'nde 20 yıldır çalışan bir personelin, en az 15 müşterinin vadeli hesaplarındaki yaklaşık 100 milyon lirayı zimmetine geçirerek, kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

Samsun’da yayın yapan Gazete Gerçek’in haberine göre Türkiye'nin büyük bankalarından birisinin Samsun Şubesi'nde meydana gelen olay, S.Ö.E. isimli bir şahısın vadeli tasarruf hesabındaki paraların ve altın hesabına çevirdiği tasarruf hesabının tamamen boşaltıldığını fark etmesiyle ortaya çıktı. 20 yıllık hesabında şimdiye kadar çok büyük miktarda paranın gittiğini fark eden S.Ö.E. isimli şahıs, soluğu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Samsun Cumhuriyet Savcılığı da S.Ö.E.'nin şikayeti üzerine, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Banka tarafından yapılan soruşturma sırasında açığa alınan ve 20 yıllık banka çalışanı olduğu öğrenilen B.Ş.N.'nin ise altın hesaplarında oynadığını ve zimmetine para geçirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. S.Ö.E., savcılığa yaptığı şikayetin ardından bankaya gittiğini, kendisine olayla ilgili B.Ş.N.'nin 'açığa alındığı' bilgisinin verildiğini, en az 15'e yakın müşterinin hesaplarının boşaltıldığının tahmin edildiğinin belirtilerek, soruşturmanın devam ettiğinin söylendiğini ifade etti. S.Ö.E., kendisine ayrıca B.Ş.N.'nin 20 yıl boyunca yaptığı tüm işlemlerin de soruşturma kapsamında incelemeye alındığı bilgisinin de verildiğini aktardı.

Banka personeli B.Ş.N.'nin özel müşterilerin hesaplarıyla ilgilenen 20 yıllık bir banka çalışanı olduğunu ifade eden S.Ö.E., “Ben olayı öğreneli bir hafta oldu. Banka yetkilileri bu personeli açığa aldıklarını, yaptıkları sorgulamada bu kişinin, altın hesaplarında oynadığını kabul ettiğini söylediler. Bunun üzerine polis önceki gün bu kişiyi gözaltına almak üzere evine gitmiş ancak evinde bulunamamış. Büyük bir şaşkınlık içerisindeyim. Annemle birlikte açtığımız ortak hesabımızın şu anda içi boşaltılmış durumda. 20 yıllık emeğimiz heba oldu” diye konuştu.

Öte yandan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, dolandırıcılık ve zimmetine para geçirmesi iddiasıyla banka çalışanı B.Ş.N.'nin yurt dışına kaçmasının engellenmesi için, sınır kapılarına talimat verildiği ve Türkiye'nin her yerinde arandığı öğrenildi.

Samsun'da mart ayında ise Gezek kardeşlerin, bir bankanın mobil uygulamasındaki açıktan faydalanarak, hesaplarına 16 milyar TL aktarması, dünya tarihinin en büyük bankacılık vurgunu olarak kayıtlara geçmişti.  Banka hesapları dondurulan iki kardeş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı