Samsung'dan korkutan açıklama: Kullanıcı verileri çalındı

Teknoloji devi Samsung, Temmuz ayında bir siber saldırıya uğradığını, bazı kullanıcı verilerinin çalınmış olabileceğini açıkladı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 04.09.2022, 14:30
1
Samsung'dan korkutan açıklama: Kullanıcı verileri çalındı
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Temmuz ayında bir siber saldırıya uğradığını ve ABD'deki sunucuların etkilendiği saldırıda, bazı kullanıcı verilerinin çalınmış olabileceğini açıkladı.
Siber saldırı ve çalınan verilere dair mektup yazan Samsung,  “Değerli müşterilerimiz, Samsung’da güvenlik birinci önceliğimizdir. Sizlere Samsung’un yakın zamanda bilgilerinizi etkileyen bir siber güvenlik ihlalini keşfettiğini aktarmak için ulaşıyoruz. Temmuz ayının sonlarında yetkisiz bir üçüncü kişi, Samsung’un ABD sunucularından birtakım bilgileri ele geçirdi. Saldırı 4 Ağustos’ta fark edildi. Etkilenen sistemleri daha güvenli hale getirmek için gerekli önlemleri aldık ve siber güvenlik ve kolluk kuvvetleriyle iş birliği içerisindeyiz.” ifadelerine yer verildi.
Samsung’un ABD sunucularına gerçekleştirilen saldırıda, müşterilerin kredi kartı numaraları veya sosyal güvenlik numaraları gibi verilerin zarar görmediği, bunun yerine Samsung müşterilerinin isimleri, iletişim bilgileri, demografik bilgileri, doğum tarihleri ve ürün satın alma gibi verilerin çalınmış olabileceği belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı