Sanat galerisinde görülmemiş olay: Yarım milyon dolar değerindeydi...

Güney Kore'nin başkenti başkenti Seul’deki bir sanat galerisini ziyaret eden çift, duvarda asılı duran 500 bin dolar değerindeki tabloyu boyadı. Çift gözaltına alındı.

AİLE 03.04.2021, 16:35
14
Sanat galerisinde görülmemiş olay: Yarım milyon dolar değerindeydi...
Olay, Güney Kore’nin başkenti Seul’de yaşandı. Kentte bulunan sanat galerisini ziyaret eden çift, inceledikleri tablonun önünde yerde bulunan boya kutularındaki fırça ile tabloya boya sürdü. 500 bin dolar değerindeki tabloyu boyayan çift gözaltına alındı. Çift, polise verdiği ifadede, tablonun 'katılımcı sanat eseri' (yaratıcı süreçte halkın katılımını sağlayan eserler) olduğunu düşündüklerini ve yerde bulunan boya kutularının ziyaretçilerin kullanması için orada bulunduğunu sandıklarını ifade etti.

Polisten olaya ilişkin yapılan açıklamada, tablonun önündeki boya kutularının sanat eserinin bir parçası olduğu, bu kutuların önünde de uyarı olarak "Dokunmayın" yazısı bulunduğu belirtildi. Galerinin yöneticisi Kang Wook, "Katılımcı sanat olarak bunu yapmalarına izin verildiğini düşündüler ve hata yaptılar. Şu anda sanatçıyla eski haline getirilip getirilmeyeceği konusunda görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı