Sanatçı Rasim Öztekin ebedi yolculuğuna uğurlandı

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Rasim Öztekin, İstanbul'da toprağa verildi.

AİLE 10.03.2021, 16:20
50
Sanatçı Rasim Öztekin ebedi yolculuğuna uğurlandı
Sanatçı Öztekin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi'ne getirildi.
Buradaki törenin ardından Öztekin profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi.
Usta oyuncunun tabutuna omuz veren tören mangası naaşı tiyatro sahnesine getirdi.
Burada ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yaptı.
Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu da katıldı.
Tiyatro salonundaki törende konuşma yapan kızı Pelin Öztekin, "Sadece babama teşekkür etmek istiyorum. Ustam olduğu için, bana her şeyi öğrettiği için. Evet o bütün saydığı ustalardan öğrendi. Onların yanında benim de yetişmemi sağladı. Bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim baba. Ama bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum, her şey için herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Rasim Öztekin usta televizyonda, sinema perdesinde, hepsinden öte tiyatro sahnesinde güler yüzümüz, duygu ve düşünce aynamız, kimi zaman kendimiz, kimi zaman çok farklı insan hikâyelerinde rehberimiz olmayı başardı. Ve bütün bunları çok büyük bir başarıyla bize sunarken, herkesten farklı olarak sahneyi, rolünü seyircinin huzurunda değil, seyirciyi hayatının içinde hissettirerek çok farklı bir başarı elde etti. O yüzden yeri doldurulmaz, çok değerli bir ustamız…"
Seksenler dizisindeki rol arkadaşı oyuncu Şoray Uzun ise, "Rasim ağabey önce hayranlık beslediğimiz bir sanatçı, daha sonra meslektaşımız, büyüğümüz, ustamız, rol gereği de olsa babamız oldu. Onu tanıyanlar, zaten biliyorlar. Anılardan başka onu anlatacak çok fazla bir şey yok. Aileden birini kaybetmiş olmanın acısı gibi bir acı verdi bize" ifadelerini kullandı.
Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından ise usta oyuncu için saat 15.00'te Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Öztekin'in cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı