Sandık Müşahitleri davasında tepki çeken gelişmeler yaşanıyor

Saadet Partili iki sandık müşahidinin Malatya Pütürge’de katledilmesi davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

GÜNDEM 09.01.2023, 04:35
4
Sandık Müşahitleri davasında tepki çeken gelişmeler yaşanıyor
2019 yerel seçimlerinde Saadet Partili iki sandık müşahidinin Malatya Pütürge’de katledilmesi davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Daha önce iki kez müebbet hapis cezası alan 5 kişinin kararını Yargıtay’ın onamasına rağmen bir Yargıtay savcısının verilen kararı Ceza Genel Kurulu’na taşıyıp cezanın düşürülmesi ve tekrar değerlendirmesini istemesi şok etkisi oluşturdu.
Malatya’nın Pütürge ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başında katledilen Saadet Partili amca çocukları Hasan ve İlyas Aktaş’ın katil zanlıları için verilen kararla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Daha önce müebbet hapis cezası verilen 5 hükümlü hakkında temyiz başvurusunda üst mahkeme kararı bozdu. Söz konusu karar tepkilere neden oldu.
Yerel seçim günü Malatya’nın Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün babası ve 4 amcaoğlu Saadet Partili sandık müşahidi Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’ı katletti. Mikail Sülük’ün babası Hacı Sülük ve amcaoğulları 4 kişinin bu suçu işlediği, barut izinden ve aynı araçla kaçtığı tespit edilmişti. Olayın ardından 5 kişiye iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti.
Daha sonraki süreçte katliamda iki kez müebbet cezası verilmesine rağmen AK Partili Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün babası Hacı Sülük, herhangi bir hayati sorunu olmamasına rağmen aldığı raporlarla cezaevinden çıkarıldı. Katliamdan sonra kaçan bir kişi ise aradan dört yıl geçmesine rağmen halen aranıyor. Durum böyleyken, iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası alan hükümlülerin suçu kaçan kişiye atmaya çalıştığı ancak yapılan incelemelerde, ceza alan tüm hükümlülerin suç işlediği tespit edilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı