Saray, yeni Cumhurbaşkanı adayını tarif etti: Herkes peşinden koşacak!

Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmaması halinde yerine gelecek olan isimle ilgili ciddi bir iddia gelirken bu adayın Binali Yıldırım ve Abdullah Gül olmadığı açıklandı.

GÜNDEM 02.09.2021, 06:00
7
Saray, yeni Cumhurbaşkanı adayını tarif etti: Herkes peşinden koşacak!
Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı konuşulan Erdoğan’ın yerine hergün yeni bir aday ismi çıkarken gazeteci Ahmet Takan Saray’da “çok önemli bir pozisyonda bulunan” kaynağıyla olan konuşmasını yazısına taşıdı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık sorunları, seçilememe riski ve bazı anayasal zorunluluklar nedeniyle 2023’teki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı konuşulurken böyle bir durumda yerine kimin geleceği merak konusu oldu.
AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kamuoyunda Abdullah Gül adını öne çıkarırken son olarak da Fehmi Koru, Tayyip Erdoğan’ın kendi yerine Binali Yıldırım’ı önereceğini iddia etti. Gazeteci Ahmet Takan ise kendi deyimiyle “sarayda çok önemli bir pozisyonda bulunan” kaynağına bu iddiayı sordu.
Yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıyan Ahmet Takan, kaynağının Binali Yıldırım iddiası karşısında kahkaha attığını ve Tayyip Erdoğan’ın yerine önereceği ismin, Abdullah Gül veya Binali Yıldırım olmadığını kesin ifadelerle belirttiğini yazdı.
Ahmet Takan  “Erdoğan’ın adayı kim olur?” sorusuna kaynağının verdiği cevabı yayınladı. Yazıda Takan’ın kaynağı Erdoğan’ın yerine geçecek ismi şu sözlerle tarif etti
 “Hem İngiltere hem Amerika’nın sıcak bakabileceği bir isim… Hem Yahudi’nin hem Hristiyan’ın hem de Müslüman’ın seveceği bir isim… Şimdiye kadar toplumun hiç duymadığı bir isim… İsmi duyurulduğunda herkesin’ ya demek böyle biri varmış’ diye peşinden koşacağı bir isim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı