Saray, yine geri vitesine taktı: 'Veto' elimizde patlayan silah oldu

"Papaz Brunson olayı hiç aklımdan çıkmıyor" diyen Ahmet Takan, "Saray, yine geri vitesine taktı. 'Veto'... Yine elimizde patlayan silah oldu!.." dedi.

GÜNDEM 17.05.2022, 08:40
4
Saray, yine geri vitesine taktı: 'Veto' elimizde patlayan silah oldu
İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvuruları için iki ülkenin dışişleri bakanlarının Türkiye'ye ziyaret planını ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan "Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar yorulmasınlar." ifadelerini kullanmıştı. Gazeteci yazar Ahmet Takan, "Papaz Brunson olayı hiç aklımdan çıkmıyor!.." diyerek şunları kaydetti:

"Putin’e şirin mi gözükmeye çalışıldı?.. NATO’ya şantaj mı yapıldı?.. ABD ve NATO’ya yeni istekler listesi mi gönderildi hem de “duygusal” içerikli?.. " sorular soran Takan, " Ukrayna savaşı üçüncü ayında… Biden, diğer liderlerle ikili veya gruplar halinde sayısız kez telefon ve görüntülü görüştü. Ama Erdoğan’ı bu görüşmelere ısrarla dahil etmedi. Tayyip Erdoğan, yüz yüze görüşme olmasa da bir telefon beklentisi içinde mi?.. Şark kurnazlığı mı?.. Yoksa, “at pazarlığı” mı?.." diye sordu.
Yaşanan gelişmelerin tam "Tam bir tiyatro!.." olduğu görüşünü savunan Takan, "Saray, yine geri vitesine taktı. Son gelişmelere bakarsak (yarın bir değişiklik daha olmazsa), İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini Türkiye veto etmeyecekmiş gibi görünüyor." ifadelerini kullanarak şu yorumda bulundu:

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvuruları… Saray önce esaslı bir posta koydu… Ardından tuhaf bir şekilde saray aparatları sıraya girdi, Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı sözcülüğünden tezat düşen açıklamalar geldi. Dünyanın gözü önünde birbirlerini yalanlar duruma düştüler. Sıradanlaştı; dış politikada rezilliğin bini bir para!.."
"Şimdi yapılacak olan sanırım, Türk kamuoyuna Türkiye’nin nasıl ikna edildiğini anlatacak bir metin üzerinde uzlaşmak.
Aynı, Papaz Brunson ve birçok benzeri olayda olduğu gibi..."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı