"Saray'daki güvenlik ekibi HDP'den rahatsız! MHP için düğmeye bastı"

Kürt sorununun çözümü tartışmaları siyasette yaşanırken Ahmet Takan, "Saray'daki güvenlik ekibi HDP'yi gündem çıkarma kararı aldı ve MHP'den uzaklaşma planının iptali için düğmeye bastı." diye yazdı.

GÜNDEM 23.09.2021, 11:05
4
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözüm adresi olarak HDP'yi işaret etmesinin ve HDP'li Sezai Temelli'nin, Abdullah Öcalan'ı çözümün merkezi olarak göstermesinin yankıları sürüyor. Korkusuz yazarı Ahmet Takan'a göre, Saray'daki güvenlik ekibi, CHP'nin HDP açıklamalarından rahatsız oldu ve AKP'nin HDP ile yakınlaşma, MHP'den uzaklaşma planının iptali için düğmeye bastı.
Takan, "Bu arada, saray iktidarının “Güvenlikçiler” kanadı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP çıkışından oldukça rahatsız oldu. “Tayyip Erdoğan ABD’den döner dönmez HDP’yi gündemden çıkarmalıyız” kararı aldılar. Bir formül bulacaklarmış!." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"HDP’nin hem CHP ile hem de AKP ile pazarlıklar yürüttüğünü Ankara’da bilmeyen yok. Üstelik HDP homojen bir yapı da değil. Farklı fraksiyonların bir arada tutulduğu bir örgüt. HDP içinden Sezai Temelli’ye “zamansız konuştun” uyarıları yapıldı.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunu ve HDP ile ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını belirterek, “Çözümün adresi Meclis’tir, hiçbir aktör göz ardı edilemez” dedi. Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bu tartışmalara Twitter üzerinden katıldı. Demirtaş, mesajlarda şöyle dedi:
“Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.”
Ortada kabak gibi duran tek gerçek var:
HDP her tarafla aynı anda pazarlık ediyor!..
Bana sorarsanız, ayak izlerinden takip edebildiğim kadarıyla ibre AKP’den daha fazla yana. Sarayın iktidarını sürdürebilmesi ve Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için tek şans HDP ile ittifak olarak görülüyor. Saray, “Elimizdeki son kart MHP’yi bırakmak” havası içinde.
Bu arada, saray iktidarının “Güvenlikçiler” kanadı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP çıkışından oldukça rahatsız oldu. “Tayyip Erdoğan ABD’den döner dönmez HDP’yi gündemden çıkarmalıyız” kararı aldılar. Bir formül bulacaklarmış!.."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı