Son Dakika

Sarıgöl'de kışın ortasında üzüm hasadı devam ediyor!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki bağlarda uygulanan modern tarım teknikleri sayesinde, üzüm hasadı kış ayında da devam ediyor.

EKONOMİ 06.12.2024, 15:30
2
Sarıgöl'de kışın ortasında üzüm hasadı devam ediyor!
Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm bağlarında uygulanan modern örtü altı sistemi sayesinde yaz aylarında başlayan hasat, kışın ortalarına kadar uzanarak, tüketicilere yılın büyük bir bölümünde taze üzüm sunma imkanı sağlıyor.
Üzümün başkenti Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki bağlar, örtü altı sisteminin sağladığı avantajlarla adeta kışın ortasında bile yaz mevsimini yaşatıyor. 9 farklı üzüm çeşidine ev sahipliği yapan bu ilçede, özellikle Baharlar Mahallesi'ndeki Emir ve Funda Karabaş çiftinin bağında yetişen Çekirdeksiz Sultaniye ve Red Globbe üzümleri, dünyaca ünlü lezzetleriyle sofralarımıza konuk olmaya devam ediyor.
Soğuk havanın etkisi altında olmasına rağmen bağlarda hummalı bir çalışma temposu devam ederken, kadınların özenle kesip topladığı üzümler, erkeklerin güçlü kollarıyla kamyonlara yüklenerek yurdun dört bir köşesine dağıtılıyor.
Hasadın hala devam ettiğini dile getiren kadın işçi Aylin Pars, şunları söyledi:
Sarıgöl’de yıllardır uygulanan örtü altı sistem sayesinde üzümler olgunlaştıktan sonra üstleri naylon kanaviçe örtülerle kapatılarak hava olaylarından etkilenmelerinin önüne geçiliyor. Adeta açık soğuk hava deposunu andıran üzüm bağlarında bu sayede kış aylarının ortalarına kadar hasat devam ediyor. Uygulanan sistem sayesinde hem piyasaya taze üzüm girmesi hem de üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesi sağlanıyor.
"Aralık ayının 5’indeyiz ve biz hala üzüm kesiyoruz. Üzümlerimizi ocak ayının 10’una kadar devam edecek. Bu üzüm işçilik olduktan sonra şubat ayının 15’inde de satılır. Bu salkımlar Denizli’ye, İzmir’e, Kars’a kadar gider. Sezonun en sağlam üzümlerinden biri olan Red Globbe üzümümüz ocak ayına kadar kesimi devam edecek. Funda ve Emir arkadaşımızın üzümünü 3 günde bitireceğiz. Şaraplık üzüm alımları neredeyse kapanacak biz memleketin üzümünü kesmeye devam ediyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
10
hafif yağmur
Namaz Vakti 25 Ocak 2025
İmsak 06:18
Güneş 07:44
Öğle 12:45
İkindi 15:15
Akşam 17:36
Yatsı 18:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı