Savcı Sayan ''İBB bizi örnek alsın'' demişti: 6 aydır borcunu ödememiş

AKP'li Ağrı Belediyesi, halk ekmek üreten fırına borçlarını ödeyemeyince satışlar durdu. Savcı Sayan, Ağrı'da ekmeği 1.4 TL'ye satacaklarını belirterek İBB'nin kendilerini örnek almasını istemişti.

GÜNDEM 15.05.2022, 15:10
10
Savcı Sayan ''İBB bizi örnek alsın'' demişti: 6 aydır borcunu ödememiş
AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satıyoruz” diyerek İBB'den kendilerini örnek almasını istemişti. AKP'li Ağrı Belediyesi bayramdan sonra halk ekmek büfelerindeki satışları durdurdu.
Ağrı’da 10 gündür hiçbir halk ekmek büfesinde ekmek satılmazken, belediye tarafından duruma dair hiçbir açıklama da gelmedi.

CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan,
“AKP’li Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı’nın sorunları yerine hemen her gün sosyal medya üzerinden bir trol gibi genel siyasete dahil oluyor ve herkese saldırıyor. Ağrı adına hiç bir hizmeti olmayan bu şahsın tek işi sosyal medyada şov yapmak.
Sözde Türkiye’nin en ucuz ekmeğinin satıldığı Ağrı’da 10 gündür halk ekmek fırını çalışmıyor ve büfelerde ekmek satışı yapılmıyor. AKP hükümeti Türkiye’yi yönetemediği gibi, AKP’li başkanda Ağrı’yı artık yönetemez durumda” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Aslan,  yaptığı açıklamada,
“Ağrı Belediyesi için ucuz ekmek temin eden işletmenin yöneticileri ile bizzat görüştüm. İşletmeciler, Ağrı Belediyesi’ne 6 aydır 1.40 kuruştan ekmek temin ettiklerini ancak belediyenin firmaya yapması gereken destek ödemesini gerçekleştirmediğini ifade ettiler.
Artan maliyetler ve girdi fiyatlarına daha fazla dayanamadığını ve iflas ettiklerini belirten işletme, bayram sonrası halk ekmek üretimini durdurdu. Böylece işletmede çalışan 60 kişide işsiz kaldı” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı