Saygı Öztürk'ten dikkat çeken çıkış: Tapeler imha edilmedi

Saygı Öztürk, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sırasında internette yayımlanan tapelerin bilinenin aksine imha edilmediğini söyledi.

GÜNDEM 03.09.2021, 08:35
12
Saygı Öztürk'ten dikkat çeken çıkış: Tapeler imha edilmedi
AKP'li eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı açıklamalar ile yeniden gündeme gelen 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasındaki tapeler ile ilgili Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Öztürk, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sırasında internette yayımlanan tapelerin bilinenin aksine imha edilmediğini ve hâlâ saklandığını söyledi.
Bugünkü köşe yazısında eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın AK Parti iktidarı tarafından "FETÖ kumpası" denilerek kapatılan 17-25 Aralık soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan Öztürk, şu şekilde yazdı:

Öztürk, "TBMM Soruşturma Komisyonu, bakanların usulsüz olarak dinlendiği gerekçesiyle bunların delil olarak kullanılamayacağına ilişkin karar verdi. Bu durum, "Delillerin imhası” olarak basına yansıdı" diye yazdı ve tapeler için özetle şu ifadeleri kullandı:

"Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı” demişti. Yıllar sonra da, “Dosyamda ne varsa hem tapeler hem teknik takip doğrudur, hem de benim telefon konuşmalarım A'dan Z'ye kadar doğrudur. Reis, Sayın Cumhurbaşkan'ım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” iddiasında bulundu. İşte bu açıklamalardan sonra Bayraktar'a müthiş bir saldırı oldu. AKP'nin yanında da, karşısında olanlar da Bayraktar'a hücum etti. Bayraktar'ın yeni açıklaması da "Geri adım" olarak yorumlandı."
"Takipsiz kararı nihai bir karar değildir. Yeni deliller ortaya çıkarsa takipsizlik kararı verilen dosya yeniden canlandırılır. 17/25 Aralık dosyası ile ilgili takipsizlik kararı verilmiş olması, bu dosyanın tamamen işlemden kaldırıldığı anlamına gelmez. O yüzden tapeler imha edilmedi..."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı