Sayıştay’ın yeni başkanı belirlenecek

TBMM’de bu hafta da milletvekillerini yoğun bir gündem bekliyor. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerini” kapsayan kanun teklifi, Genel Kurul gündemine gelecek.

GÜNDEM 14.06.2021, 04:35
6
Sayıştay’ın yeni başkanı belirlenecek
Söz konusu kanun teklifi, hükümlüleri ve savcıları yakından ilgilendirirken, muhalefet savcıları ilgilendiren bazı maddeleri eleştiriyor. Ayrıca Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle başkanlık için Genel Kurulda seçim yapılacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) yasama çalışmaları sürüyor. TBMM Genel Kurulunun ilk gündem maddesi AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Ayrıca savcılar üzerinden tartışmalara neden olan söz konusu kanun teklifine, muhalefet partileri tepki gösteriyor. 

Hükümlülere, elektronik yöntemlerle de mektup alıp gönderebilme imkanı getiren teklife göre, cumhuriyet başsavcıları, cumhuriyet savcılarının soruşturmayı sonlandıran kararları arasında oluşabilecek farklılıkların giderilmesi ile bu kararların kanuna uygunluğunun denetlenmesi hususunda görevli ve yetkili olacak. Muhalefet milletvekilleri ise düzenlemenin bazı hükümlerinin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı hükümler içerdiği görüşünü dile getiriyor.

Kanun teklifinde, Toplam 10 yıl veya daha az süreli hapis cezasına mahkum olan veya adli para cezası infaz sürecinde hapis cezasına çevrilen kadın hükümlünün, 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunması ve babanın da ölmüş veya ceza infaz kurumunda olması durumunda, cezasının infazı, çocuğun 15 yaşını doldurmasına kadar ertelenebilecek. Düzenlemeyle hükümlülerin ziyaret süresi bir saatten 1,5 saate çıkarılıyor. Tutuklu ve hükümlülerin, hasta ziyareti amacıyla verilen mazeret izinleri arasında beklemesi gereken asgari bir aylık süre şartı kaldırılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Salı günü, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle başkanlık için seçim yapılacak. Komisyonda başkan seçimi için Ön Seçim Geçici Komisyonu oluşturulacak. Ön Seçim Geçici Komisyonunda yapılan seçimde en çok oyu alan iki adayın isimleri, TBMM Genel Kuruluna sunulacak. Sayıştay Başkanı, Genel Kurulda gizli oyla seçilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı