Saymaz dillendirmişti! Yavaş-İYİ Parti iddiası kulisleri karıştırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylık için İYİ Partili heyetlerin ziyaret ettiği yönündeki İsmail Saymaz'ın ileri sürdüğü iddia Mansur Yavaş cephesi tarafından yalanlandı.

GÜNDEM 29.09.2022, 16:05
2
Saymaz dillendirmişti! Yavaş-İYİ Parti iddiası kulisleri karıştırdı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, CHP’ye yakın Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın bugün köşesinde, “Akşener, Kılıçdaroğlu’nun kenara çektiği Yavaş ve İmamoğlu’nu yeniden siyaset sahnesine çıkarıyor. Bildiğim kadarıyla… İyi Partili bir grup aday olması için Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu. Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa “Evet” diyeceğini söylüyor. Yani, Abdullah Gül stratejisi izliyor.” şeklinde kullandığı ifadelere ilişkin açıklama yaptı.
ABB Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, İsmail Saymaz’ın iddiasını sosyal medya hesabından, “Bir haber kaynağının Gazeteci Sn. İsmail Saymaz’a Başkanımız Sn. Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır.” sözleriyle yalandı.
Mansur Yavaş cephesinden gelen itiraz üzerine kaynağına döndüğünü söyleyen İsmail Saymaz, “Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor. Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgiler verdi: “Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz.” Kaynağım, Yavaş’ın bir ortak adaylık sözkonusu olduğunda bu sorumluluğun altına gireceği kanaatinde olduğunu kaydederek, “Mansur bey temkinli yürüyor. Eninde sonunda bir pozisyon alacağını düşünüyorum” diyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı