Son Dakika

Seçim barajı belirsizliği! MHP yüzde 7 değil...

Kamuoyunun merak ettiği seçim barajı belirsizliği devam ediyor. AKP seçim barajı için yüzde 7 isterken ortağı MHP ise barajın yüzde 5’lere düşmesini istiyor.

GÜNDEM 01.09.2021, 06:55
2
Seçim barajı belirsizliği! MHP yüzde 7 değil...
İktidarın üzerinde çalıştığı seçim barajındaki belirsizlik devam ediyor. TBMM’nin açılmasıyla Meclis gündemine gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim barajının yüzde 7 olarak belirlendiğini ifade etse de MHP kanadının yüzde 7’den hoşnut olmadığı belirtiliyor. MHP’nin oy oranının bazı anketlerde yüzde 7’nin de altına düşmesi seçim barajındaki belirsizliği devam ettirirken, beklenti ise barajın yüzde 5’lere düşmesi olarak öne çıkıyor. 

TBMM’nin 1 Ekim’de başlayacak mesaisiyle birlikte ilk gündem maddesinin seçim mevzuatındaki değişiklik olması bekleniyor. AKP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenleme ile ilgili sona yaklaşılırken, ancak seçim barajı ile ilgili belirsizlik ise devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim barajı için “Yüzde 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor” dese de MHP kanadında işlerin öyle olmadığı belirtiliyor. Anketlerde oy oranının düşük çıkması MHP’yi tedirgin ederken, MHP kanadı ise seçim barajının yüzde 7 değil, yüzde 5 olmasının kendileri için daha iyi olacağı görüşünde.

Seçim barajındaki belirsizlik devam ederken, 1 Ekim’e kadar Cumhur İttifakı ortakları AKP ile MHP’nin uzlaşı yolları arayacağı tahmin ediliyor. Son dönemlerde yapılan anket sonuçlarının da dikkate alınarak, yeni seçim barajının belirleneceği ifade ediliyor. Ancak MHP kulislerinde konuşulanlara göre barajın yüzde 5’e çekileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı