Son Dakika

Seçim bitti gözler geçimde

Seçim maratonunun sona ermesinin ardından gözler ekonomiye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçimi tekrar kazanmasıyla birlikte ekonomide ciddi revizyon bekleniyor.

EKONOMİ 30.05.2023, 04:35 30.05.2023, 09:48
3
Seçim bitti gözler geçimde

Erdoğan’ın, yemin töreninden sonra kabineyi açıklayacağı, bazı üst düzey bürokratlara “ekonomi yönetiminde” yer vereceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin tamamlanmasının ardından gözler ekonomiye çevrildi. İkinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi Kılıçdaroğlu’nun önünde tamamlarken, yeni ekonomi yönetiminin nasıl bir yol haritası izleyeceği merak ediliyor. Ekonomide süren kriz, birçok üründe yaşanan fiyat artışına karşı Erdoğan’ın yeni kabinede, ciddi değişiklikler yapması bekleniyor.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu’nun bu hafta milletvekili yemini için toplanması bekleniyor. Milletvekili yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’nda yemin edecek. Erdoğan’ın yemin töreninden sonra kabinesini açıklaması planlanıyor. Erdoğan’ın bazı milletvekillerine tekrar bakanlık vereceği konuşulurken, özellikle genel müdür ve bürokrasiden bazı isimlerin kabinede olacağı konuşuluyor.

Erdoğan’ın ekonomide yeni bir ekiple çalışacağı belirtiliyor. Mehmet Şimşek ismi AKP kulislerinde konuşulurken, Merkez Bankası ve diğer ekonomi kurum ve kuruluşlarında revizyonunun olacağı aktarılıyor. Aynı zamanda Mehmet Şimşek’in de içinde bulunduğu bir ekonomi heyetinin yeni ekonomi paketi üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yeni ekonomi yönetiminde görev verilmeyeceği de dillendiriliyor.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı