Son Dakika

Seçim öncesi EYT başvurularının hızlandırılması için karar

SGK çalışanlarının EYT başvuruları nedeniyle yaşanan yoğunluk sebebiyle aylık mesai süresi iki katına çıkarıldı.

GÜNDEM 30.03.2023, 23:00
3
Seçim öncesi EYT başvurularının hızlandırılması için karar
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) ile ilgili başvuruların artması nedeniyle, Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) çalışanlarının aylık mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı. Bu değişiklik, başvuruların hızlandırılması ve sürecin daha verimli bir şekilde yönetilmesi amacıyla yapıldı.
EYT, 1999 yılında yürürlüğe giren 4447 sayılı Kanun ile getirilen prim günü ve yaş şartlarını yerine getiremeyen çalışanların emekli olamaması durumunu ifade ediyor. EYT'liler, son yıllarda haklarının verilmesi için çeşitli protesto ve talep eylemleri gerçekleştiriyorlar.
Bu kapsamda, EYT başvurularındaki yoğunluğu azaltmak ve başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için SGK çalışanlarının fazla mesai süresi iki katına çıkarıldı. Yeni düzenlemeye göre, SGK çalışanları nisan-haziran döneminde saat başına 54 lira fazla mesai ücreti alabilecek.
Bu karar, EYT'liler tarafından sevinçle karşılandı. EYT'liler, uzun yıllardır prim günü ve yaş şartlarını yerine getiremeyerek emekli olamadıkları için mağduriyet yaşadıklarını ve haklarının verilmesini talep ediyorlar. Bu nedenle, SGK çalışanlarının fazla mesai yaparak başvuruları hızlandırması, EYT'lilerin umutlarını artırdı.
Öte yandan, bazı kesimler ise bu kararı eleştiriyor ve EYT'lilerin emekli olmak için gereken şartları yerine getirmeleri gerektiğini savunuyorlar. Ancak EYT'liler, uzun yıllar çalışarak emekli olmak için gerekli şartları yerine getirdiklerini, ancak sonradan yapılan değişiklikler nedeniyle emekli olamadıklarını dile getiriyorlar.
Bu gelişmeler gösteriyor ki, EYT'lilerin talepleri ve mağduriyetleri hala gündemde ve çözüm bekliyor. EYT'liler, haklarının verilmesi için mücadelelerine devam ederken, SGK çalışanlarının fazla mesai yaparak başvuruları hızlandırması, bu mücadeleye umut veriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı