Seçim öncesi son yasama dönemi başladı

TBMM, 27’inci dönemin son yasama yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. TBMM Genel Kurulu’nda Erdoğan, yılsonunda tüm çalışanların ücretlerine zam yapılacağını söyledi.

GÜNDEM 02.10.2022, 04:35
2
Seçim öncesi son yasama dönemi başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama yılı açılış programında açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı Şentop, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Meclis Başkanı Şentop, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Türkiye, uluslararası hukuk çerçevesinde sahip olduğu bütün hak ve menfaatlerini her zaman ve her yolla korumak ve savunmak konusunda kararlıdır. Kıbrıs adasında, iki farklı halk ve iki farklı devlet bulunduğu gerçeğinden hareket eden bir yaklaşımla, Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaklaşımını desteklemektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yaşanan aksaklıkların farkında olduklarını dile getirerek, sistemdeki eksikliklerin kısa sürede tamamlanacağına dikkat çekti.  Yeni Anayasa vurgusu yapan Erdoğan, “İçimizde ukde kalan bir mesele de ülkemizi, sivil, demokratik, vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır. Samimi çağrılar ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi. Yeni dönem Meclisimizin Türkiye’yi hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin izini de sileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Yılbaşında tüm ücretlilerin durumunu, kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceklerini söyleyen Erdoğan, yeni uyguladıkları ekonomi politikalarıyla ilgili, “Ekonomi modelinde tercih değişikliğine durduk yere de gitmedik. Şayet maç sürerken oyunun kurallarını bizim aleyhimize değiştirmeye çalışmasalardı, belki bir müddet daha buna ihtiyaç duymayabilirdik. Fakat ülkemiz açık bir ekonomik saldırıyla karşı karşıya kalınca, sınırlarımızı korumak için ne yaptıysak, darbelere nasıl karşı çıktıysak, buna da aynı tavrı sergiledik. Küresel gelişmelerin önümüze çıkardığı fırsatları da değerlendirerek, ‘olanda hayır vardır’ anlayışıyla yönümüzü geleceğe çevirdik. Dünyanın ve ülkemizin tecrübelerinden en üst düzeyde istifadeyle, kendi özgün ekonomi modelimizi inşa ettik” değerlendirmesinde bulundu. ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına tepki gösteren Erdoğan, “Kıbrıs’ta iki ayrı devlet ve halk vardır. Ambargolara son verilmeli ve tanınma ve meşruiyete dair verilen sözler tutulmalıdır. ABD’nin GKRY yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını kabul etmiyoruz. Adaları silahlandıran Yunanistan’ın teşvik edilmesi akılla, müttefiklikle bağdaşmaz. Biz Yunanistan’ın kimler tarafından üzerimize salındığını gayet iyi biliyoruz. Oynanan oyunun farkındayız. Tahrik ve gerilim siyaseti, kimsenin hayrına değildir, olmayacaktır. Yunanistan yönetimine kendini ve halkını felakete sürükleyecek kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı