Seçim yaklaştıkça İktidar, “müjdelere” sarıldı

Ak Parti’de 3 dönem kuralı uygulanacak.

GÜNDEM 30.03.2023, 04:35
3
Seçim yaklaştıkça İktidar, “müjdelere” sarıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık TBMM grup toplantısında, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını, Nisan’dan itibaren elektrikte yüzde 15, sanayide kullanılan doğal gazda ise yüzde 20 indirim yapılacağını söyledi. Erdoğan, milletvekillerinde 3 dönem kuralının uygulanacağını dile getirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise deprem bölgelerinden milletvekili adayı gösterilecek bakanların istifa etmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti ve İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, muhalefete ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulunurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara yüklendi.

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacağını belirten Erdoğan, elektrik ve doğal gazda indirim yapılacağını dile getirerek, “Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birincisi, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde yine Nisan’dan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi. İsveç’in NATO üyeliği konusuna değinen Erdoğan, “Onlardan beklediğimiz bazı şeyler var, önce onların yerine gelmesi lazım” dedi.

Akşener, bakanların istifa etmeden deprem bölgelerinde ve diğer illerde milletvekili aday gösterilmesine tepki göstererek, “Millet İttifakı’nı bakanlık dağıtmakla suçlayanlar, atanmış bakanlarını vekil yapma telaşındalar. Seçimi kaybedeceklerini fark edenler milletvekili olma peşindeler. Bu atanmış bakanlar, arkalarında devletin gücü ile seçime girip bir de buna adil ve dürüst bir seçim mi diyecekler? Seçim sürecinde devletin kaynaklarını diledikleri gibi kullanıp sonra da buna demokrasi mi diyecekler? Böyle bir ilkesizliği, ciddiyetsizliği kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.  

Erdoğan, kabinede yer alan bakanların milletvekili adayı olacağını ifade ederek, “Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz. YSK’nın takvimine göre 9 Nisan’da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler yer alacak” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı