Seçimden sonra hareketlenmesi beklenen ikinci el piyasası durdu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. Araçlarını satmak isteyenler alıcı bulmakta zorlanırken, alıcılar yüksek fiyatlarla karşılaşıyor.

GÜNDEM 03.06.2023, 19:40
5
Seçimden sonra hareketlenmesi beklenen ikinci el piyasası durdu
Samsun'da bulunan 2. El Otomotivciler Sitesi her cumartesi günleri kurulan ikinci el oto pazarı, bu hafta yaşanan durgunlukla dikkat çekiyor. Alıcılar, ikinci el araçların sıfırdan daha pahalı hale geldiğini dile getirirken, satıcılar ise Kurban Bayramı öncesinde bir hareketlilik beklediklerini ifade ediyor.
Araç pazarında faaliyet gösteren satıcılar, son dönemde yaşanan sıfır araç sıkıntısının ikinci el araç piyasasını etkilediğini belirtiyor. Sıfır araç bulmanın zorlaştığı bir dönemde, insanların ikinci el araçlara yönelmesiyle talep artıyor ve bu da fiyatları yukarı çekiyor.
Orhan Çakıcı isimli bir araç satıcısı, 10 yıldır sektörde faaliyet gösterdiğini ve böyle bir dönem yaşamadığını dile getiriyor. İnsanların araçlarını satamaz hale geldiğini ve alıcıların da sattıklarını alamaz duruma geldiğini ifade ediyor. Araç fiyatlarının yükseldiği ve gerçek binicinin bulunmadığı bir ortamda, herkesin birbirine araç alıp sattığını söyleyen Çakıcı, günümüzde yüzüne bakmadığınız bir aracın dahi 200-250 bin TL arasında satıldığını belirtiyor.
Mustafa Ulu adlı bir ikinci el otomobil satıcısı ise piyasanın sakin olduğunu ifade ediyor. Kendi sattığı araca normalde değerinden daha yüksek bir fiyat talep ettiklerini ancak bunun ortamın gerektirdiği bir durum olduğunu dile getiriyor. Yeni araçların satılamadığı bir dönemde ikinci el araçların sıfır araçlardan daha pahalı olduğunu belirten Ulu, internet üzerinden gelen taleplerin olduğunu ancak alıcıların daha uygun fiyatlara sahip olmaya çalıştığını söylüyor.
Alıcılar da bu durumu doğrulayarak, piyasada 25-30 yaş aralığında araçlar bulunduğunu ancak bu araçların masraflarının yüksek olduğunu ifade ediyor. Normal bir araca sahip olmanın bile yüksek fiyatlar gerektirdiğini belirten alıcılar, araba sıkıntısı yaşandığını dile getiriyor.
Tuncay Erbaş adlı bir satıcı ise araç piyasasının son 1-1,5 yıldır büyük bir yükseliş trendinde olduğunu belirtiyor. En düşük fiyatlı aracın dahi 130-140 bin TL olduğunu söyleyen Erbaş, ikinci el araçların sıfır araçlardan daha pahalı olduğunu vurgul

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı