Seçimleri kazanmıştı: İtalya Başbakanı Meloni, görevi devraldı

Dün bakanlarıyla beraber yemin ederek İtalya'nın ilk kadın başbakanı olan Giorgia Meloni, Başbakanlık sarayı Chigi'de düzenlenen devir teslim töreniyle görevi, selefi Draghi'den aldı.

DÜNYA 23.10.2022, 17:10
2
Seçimleri kazanmıştı: İtalya Başbakanı Meloni, görevi devraldı
İtalya'da 1 ay önceki seçimlerle başbakan seçilen aşır sağcı Giorgia Meloni iş başında. 
Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella huzurunda dün bakanlarıyla beraber yemin ederek, ülkenin ilk kadın başbakanı olan Meloni için bu sabah Başbakanlık sarayı Chigi'de devir teslim töreni gerçekleştirildi.
Chigi Sarayı'nın avlusunda resmi törenle karşılanan yeni Başbakan Meloni, burada görevi devralacağı selefi Mario Draghi ile bir saatten fazla görüştü.

Draghi ve Meloni, daha sonra kameralar karşısına geçerek, devir teslimin simgesi olan geleneksel zil değiştirme törenini gerçekleştirdi. Başbakan Meloni, zili birkaç kere çalarak, yeni sağ koalisyon hükümetinin ilk bakanlar kuruluna toplantı için davette bulunurken, Draghi'ye de veda etti.
Meloni hükümetinin, gelecek hafta içinde parlamentonun üst kanadı Senato ve alt kanadı Temsilciler Meclisinde güvenoyu araması bekleniyor. Parlamentonun her iki kanadında da çoğunluğu olan sağ ittifakta herhangi bir sürpriz gelişme olmadığı takdirde, Meloni hükümetinin güvenoyu alması öngörülüyor.
Ülkede 25 Eylül'deki genel seçimlerden zaferle çıkan Meloni liderliğindeki sağ ittifak, parlamentonun her iki kanadında da çoğunluğu elde etmişti.

45 yaşındaki Giorgia Meloni, İtalya'da ilk kadın başbakan olarak tarihe geçti.
Meloni, 2008'de erken seçimleri kazanıp başbakan olan Silvio Berlusconi'den bu yana seçim kazanarak başbakanlığa gelen ilk isim olmasının yanı sıra ülkede 1922-1943 döneminde iktidarda kalan faşist diktatör Benito Mussolini'den sonra iktidara gelen ilk aşırı sağcı başbakan oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı