Sedat Peker'in hedefindeki Esat Toklu için ihraç talebi

Sedat Peker’in iddialarının odağındaki, TOGO kulelerini yapan şirketin sahibiyle fotoğrafları ortaya çıkan Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu için ihraç talebiyle HSK'ya başvuruldu.

GÜNDEM 11.06.2021, 14:40
21
Sedat Peker'in hedefindeki Esat Toklu için ihraç talebi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında Hakimler Savcılar Kurulu Başkanlığı’na (HSK) meslekten çıkarılma talebiyle başvuru yaptı.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın avukatı Turgut Kazan’ın hazırladığı başvuru dilekçesinin konu kısmında Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde bedava kaldığı iddia edilen Esat Toklu için ivedilikle meslekten çıkarılması talep edilerek şu ifadelere yer verildi:
“Müvekkilimiz Mimarlar Odası’nın TOGO’yla ilgili davaları bütün kamuoyunca bilinirken, iptal kararı verilmiş bu davalardan birinin istinaf incelemesinde yürütmeyi durdurma kararı veren kurula nöbetçi başkan olarak katılması, üstelik yine TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. Dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ehliyet yönünden RED kararı verilebilmesinin sağlanması ve bunları yaparken TOGO sahibi Sinan Aygün’ü tanımıyormuş gibi davranması, ayrıca Bodrum’daki en pahalı otelde tatil yapması, çok sayıda araba sahibi olması, (iddiaya göre) TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katılması ve Sezgin Baran Korkmaz’ı hiç tanımadığını söylemişken, savcılığa sunduğu dilekçede, ayaküstü tanıştığını, birkaç kez mesajlaştığını açıklaması, kesinlikle mesleğin şeref ve onuruyla bağdaşmayacağı için, Esat Toklu’nun (yargılama gereği görülmese bile) 2802 sayılı yasanın 69/5 maddesi uyarınca ve İVEDİLİKLE meslekten çıkarılması gerektiğini bildirmekten ibarettir.”

Sedat Peker, yayınladığı 9. videoda Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında da çeşitli iddialarda bulunmuştu. Toklu'nun firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Bodrum'daki lüks otelinde ücret ödemeden kaldığını öne süren Peker, “Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Ankara hani İçişleri Bakanlığı'nın koyduğu yasakları kaldıran makam var ya o. Bu adam o kadar rahat bir adam ki sıfır X5 ile görevine gidip geliyor. Güç zehirlenmesi böyle bir şey” demişti.
Ayrıca CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Sedat Peker’in hakkında iddialarda bulunduğu Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, TOGO Kuleleri’ni yapan firmalar arasında yer alan Sucu Grup’un patronu Uğur Sucu’nun doğum günü partisine katıldığını iddia ederek bir video paylaşmıştı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı