Sedat Peker’in iddiaları araştırılsın önerisine AKP ve MHP'den ret!

Sedat Peker’in videolarıyla gündemi sarsan iddiaların araştırılması önerisi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

GÜNDEM 26.05.2021, 21:20
5
Sedat Peker’in iddiaları araştırılsın önerisine AKP ve MHP'den ret!
Suç örgütü lideri  Sedat Peker’in videolarıyla gündeme gelen iddiaların araştırılması için Meclis'e verilen önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Genel Kurul’a sunulan önerge üzerine HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu açıklamada bulundu.
Kenanoğlu, "90’lı yıllarda ve 2015 sonrasında aktif olan organize suç örgütü tarafından sosyal medyada ortaya atılan iddialar var. Bu iddialarda bazı eski kamu görevlileri, kamuoyunda bilinen bazı şahısların bu suçlara karıştığı iddiaları var. Cinayet, kişi kaçırma, rüşvet gibi. HDP olarak bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz" dedi.
HDP’nin önergesi üzerine konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Erdoğan’ın grup konuşmasında Rize'de provokasyon girişimiyle karşılaşan Meral Akşener'e yönelik "Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalım, bunlar iyi günler" sözlerini hatırlattı.
Çıray, Erdoğan'ın provokasyonların ve manipülasyonların önünü açtığını söyledi. Çıray, Erdoğan’ın bu sözlerle anayasayı yeniden çiğnediğini dile getirdi.
Öte yandan HDP’nin önergesi, AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı