Sefer Üstün, Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki Külünk detayını açıkladı

Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün’den, TV5’te Mustafa Yılmaz’ın sunduğu Kulis Ankara programında, Sedat Peker ve Metin Külünk ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 09.06.2021, 22:30
5
Sefer Üstün, Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki Külünk detayını açıkladı
AK Parti’de 4 dönem milletvekilliği yapan ve birçok önemli görevlerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’den, TV5’te Mustafa Yılmaz’ın sunduğu Kulis Ankara programında, Sedat Peker ve Metin Külünk ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Üstün, AK Parti içerisinde ciddi bir rahatsızlığın olduğunun altını çizerek, “Özellikle Süleyman Soylu'nun artık o koltukta kalmaması gerektiğini ve ülke için AK Parti için mutlaka istifa etmesi gerektiğini dillendiren çok sayıda arkadaşım olduğunu ben bizzat biliyorum. Bunların içerisinde partide yönetici olanlar var, grupta grup başkan vekili olanlar var. Mevcut durumdan bahsediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin Devlet Bahçeli’nin vesayeti altına girdiğine dikkat çeken Üstün, şöyle devam etti; “AK Parti evet birçok önceki yıllarda vesayet ortaklarını hep birlikte kırdık, millet de buna yardımcı oldu ama sonra geldi, başka vesayetçilerin vesayeti altına girdi. Bunlardan bir tanesi de Sayın Bahçeli'nin vesayeti altına girmiştir. Sayın Bahçeli'nin ancak dedikleri olabilir, istemedikleri de olmaz AK Parti'de. Nitekim Sayın Süleyman Soylu, normal şartlarda o program çarşamba günü olması gerekirken ısrarla bunu pazartesiye aldırdı. Adeta pazartesiye alması için yalvardı. Programcılarla da... Bilgimiz var. Çünkü grup toplantılarından önce bir takım mesajlar vermesi lazımdı.”
Üstün, 10 bin dolar tartışmasında ismi geçen Metin Külünk nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanken karşı karşıya geldiğini belirterek, “Şimdi o ismi geçen arkadaşla Genel Başkanımız da gerginlik yaşadı, Ahmet Davutoğlu. Sebebi şuydu; ondan öncesindeki genel başkan Avrupa’dan sorumlu işte bir temsilci olarak onu atamış. Ama oradan çok şikayetler vesaire gelmeye başlayınca bir de yabancı dili yok vesaire onu görevden aldı. Tabii büyük bir tepki oldu vesaire ‘niye görevden alıyorsun.’ Gerekçeler söylendi ve onun yerine de Avrupa'da eğitim almış, Avrupa'da yaşayan Sayın Mustafa Yeneroğlu atandı. Hakikaten. Ama bir tarafta resmi görevli Mustafa Yeneroğlu görevine devam ederken öbür taraftan ‘hadi aslanım’ denip sırtı sıvazlandı ve böyle çift başlı bir durum oldu. Ne zaman Sayın Ahmet Davutoğlu genel başkanlığı bıraktı ertesi günü o arkadaş Avrupa'dan sorumlu temsilci olarak yeniden atandı” dedi. 
Üstün, devamında şunları kaydetti; “Şimdi bazen şöyle diyorlar, AK Parti seçmeni "neden her şey (?) edemediniz. Neden işte Cumhurbaşkanı'yla ters düştünüz?" Ama bakın, ortada açık bir durum var. Yani bir liyakat var, bir ehliyet konusu var. Yani siz ehliyetsiz bir insanın arkasında durmasını istiyorsunuz Sayın Davutoğlu'nun. Bugün daha iyi anlaşılıyor, Sayın Davutoğlu'yla Sayın Cumhurbaşkanı arasındaki ters düşmelerinin sebebi. Bir tanesi de buydu.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı