Şeffaf olmayan hiçbir şey yok

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SİYASET 26.05.2023, 04:35
1
Şeffaf olmayan hiçbir şey yok
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a bakanlık verileceği iddiasına ilişkin Davutoğlu, “Bakanlıklar konusu 6 parti arasında konuşulmamışken böyle bir pazarlığa Kılıçdaroğlu, Özdağ ile girmez. Biz şimdiye dek oturup 'Bu bakanlık senin bu benim' diye konuşmadık. Şeffaf olmayan hiçbir şey yok Millet İttifakı'nda. Benim Kılıçdaroğlu'na güvenim tam” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TV, gazete ve dijital basının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Partisinin genel merkezinde düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileri başta olmak üzere Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili konuştu.
Türkiye kritik bir seçime doğru gittiğini vurgulayan Davutoğlu, seçimlere katılımın yüksek olmasının beklendiğini dile getirdi. Ümit Özdağ’a bakanlık verileceği iddiasına ise Davutoğlu, “Özdağ ile fikirlerimizin çoğu uzlaşmıyor ancak birlikte müzakere yapmayacağımız anlamına gelmez. 2 yıl ilmek ilmek ördüğümüz ortak metnimiz var. Sığınmacılarla ilgili 2 yılda göndereceğiz dedik Özdağ 1 yıl dedi. Arada büyük bir fark yok. Özdağ'ın 'İnsan hakları hukukuna uygun göndereceğiz' demesi 'Otobüslere bindirip göndereceğiz' demesi gibi değil. Demek ki bir şeyler değişmiş. Bakanlıklar konusu 6 parti arasında konuşulmamışken böyle bir pazarlığa Kılıçdaroğlu, Özdağ ile girmez. Biz şimdiye dek oturup 'Bu bakanlık senin bu benim' diye konuşmadık. Şeffaf olmayan hiçbir şey yok Millet İttifakı'nda. Benim Kılıçdaroğlu'na güvenim tam” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine kullandığı videoyu itiraf etmesiyle ilgili Davutoğlu, “Bir montaj video dolaştı ortada cumhurbaşkanı da kabullendi. Böylesine yüksek katılımın olduğu seçimde bunların olması kutuplaşmaya sebep oldu. Adil olmayan şartlara rağmen iktidarın referandum mahiyetinde bir seçimde halkımızın yüzde 50'sinden fazlası değişim istediğini göstermiştir. Eğer 29 Mayıs sabahı gençlerin tutuklanmaya devam ettiği ama camiden silahlanma çağrısı yapanların rahatlıkla dolaştıkları bir yer istiyorlarsa Erdoğan'a oy versinler. Tüylerim diken diken oldu. Cami kürsüsünden söylenen sözlere bakın. Gençler dinden uzaklaşmışsa deizim arttıysa bu iktidarın hoyratça politikalarındandır. Ya da Türkiye'nin geleceğine oy vermek isteyenler bunlardan kurtulmak isteyenler Kılıçdaroğlu'na oy vererek bunu başarabilir” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı