Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı? İzin nasıl alınacak?

İçişleri Bakanlığı "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgeyi 81 valiliğine gönderdi. Peki, şehirler arası seyahatler nasıl olacak? Özel araçla şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı?

GÜNDEM 04.06.2021, 15:50
14
Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı? İzin nasıl alınacak?
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs ile mücadele kapsamında haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecine ilişkin tedbirleri duyurdu.
Kademeli normalleşme genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması olacak.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde de şehirler arası seyahate dair herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlardan uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek.
Vatandaşların seyahatlerini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacak.
Bu durumdaki kişilerin şehirler arası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.
orunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin, özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirler arası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmeleri kaydıyla izin verilecek.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular, sistem tarafından otomatik onaylanacak.
Böylelikle, cenaze yakınlarına özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri için gerekli seyahat izin belgesi oluşturulmuş olacak.
Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlardan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek.  Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik yapılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı