Son Dakika

Şehit edilen Filistinli çocuk toprağa verildi

Terörist İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da şehit edilen 12 yaşındaki Filistinli Muhammed el-Allami’nin cenazesi toprağa verildi.

GÜNDEM 29.07.2021, 20:50
10
Şehit edilen Filistinli çocuk toprağa verildi
Filistin Sağlık Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'da Terör devleti İsrail askerlerinin şehit ettiği 12 yaşındaki Filistinli Muhammed el-Allami’nin cenazesi El-Halil kentindeki El-Ehli Hastanesi morgundan alınarak, evinin bulunduğu Beyt Ummer beldesine götürüldü.
Binlerce Filistinlinin omuzlarında taşınarak babaevine getirilen Filistinli Allami’nin naaşı, burada alınan helalliğin ardından belde camisinde kılınan cenaze namazının ardından, binlerce Filistinlinin katılımıyla tekbir ve sloganlar eşliğinde belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreni sonrası Filistinliler belde girişinde terörist İsrail askerlerini tekbir ve sloganlarla protesto ederken işgalci İsrail askerleri ise öfkeli kalabalığa yönelik gerçek ve plastik mermiyle göz yaşartıcı gaz kullandı. Filistinliler ise askerlere taşlarla karşılık verdi.
Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Beyt Ummer beldesi girişinde yaşanan olaylarda şu ana kadar 12 Filistinlinin gerçek ve plastik mermi ile yaralandığı, göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.
Belde girişindeki olaylar sürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı