Şehit edip evini yıktılar!

İsrail ordusu Batı Şeria'da 4 Filistinliyi yaraladı, bir evi patlayıcılarla yıktı.

DÜNYA 24.05.2023, 04:35
Şehit edip evini yıktılar!
Terörist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da biri ağır olmak üzere 4 Filistinliyi yaraladı, bir evi ise patlayıcı yerleştirerek yıktı.
Cenin'in güneyindeki Kubatiye beldesine baskın düzenleyen terörist İsrail askerleri, Cenin Mülteci Kampı sakini 2 gencin bulunduğu araca ateş açtı ve gençleri yaraladı. Yaralı gençlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtilen haberde, İsrail askerlerinin, duruma tepki gösteren Filistinlileri de ateş açarak ve gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştığı ifade edildi.
İsrail ordusu, Ramallah'ın batısındaki Naleyn beldesinde Mart ayında İsrail polisinin kurşunuyla katledilen Filistinli Mutez el-Havaca'nın ailesine ait evi patlayıcılarla yıktı. Yıkımdan önce mahalleyi basan terörist askerler, civardaki evleri boşaltarak Havaca’nın evini yerle bir etti. Filistinli Salah Havaca, İsrail işgal askerlerinin gece saatlerinde evin yıkım kararını kendisine tebliğ ettiğini söyledi.
"Bazı eşyalarımızı çıkarmamıza dahi izin vermediler" diyen Havaca, terörist İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik öldürme, yerinden etme ve tutuklama gibi haksız uygulamalarını sürdürdüğünü dile getirdi.
Havaca ayrıca, evinin patlayıcılarla yıkıldığı sırada bitişik evlerde de hasar oluştuğunu aktardı.
WAFA'nın haberinde, Havaca ailesinin evini yıkan İsrail güçleri ile bölge sakinleri arasında gerginlik yaşandığı, çıkan olaylarda 2 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi. İsrail'in, saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evlerini yıkması, insan hakları örgütleri tarafından "suçun şahsiliği ilkesini ihlal ettiği ve toplu cezalandırma anlamına geldiği" gerekçesiyle eleştiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı