Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız

Abluka altındaki Gazze'deki Filistinli direnişçi gruplar, terörist İsrail'le savaşa devam ettiklerini ve "Bedeli ne olursa olsun şehitlerinin kanlarını yerde bırakmayacaklarını" açıkladı.

DÜNYA 14.05.2023, 04:35
1
Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda İslâmi Cihad Hareketi'nin yetkililerinden İyad el-Haseni'nin şehit olmasının ardından, HAMAS ve İslâmi Cihad hareketlerinin yanı sıra Gazze'deki diğer Filistinli grupların askeri kanatlarının da yer aldığı "Ortak Oda"dan yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, Filistinli grupların yöneticilerinin İsrail saldırılarında hayatını kaybetmesinin "onların savaşın ön saflarında mücadele ettiğinin göstergesi" olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Savaşımız devam ediyor, bedeli ne olursa olsun şehitlerimizin kanılarını yerde bırakmayacağız" ifadelerine yer verildi.
ATEŞKES GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU
Bu arada Siyonist İsrail ordu radyosu, Mısır'ın İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlanmasına yönelik çabalarının başarısız olduğunu duyurdu. İsrail ordu radyosunun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın çabaları şu anda başarısız oldu. Taraflar bu gece ateşkese varılması konusunda anlaşamadı" ifadeleri kullanıldı.
Adını vermek istemeyen Filistinli bir kaynak daha önce yaptığı açıklamada, Mısır'ın İsrail ile Filistinli gruplar arasında geçici ateşkes önerisinde bulunduğunu, tarafların teklifi değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetmişti. İsrail'in "Maariv" gazetesinde yer alan haberde de, İsrail'den bir heyetin, Mısır hükümetinin teklif ettiği Gazze'deki Filistinli gruplarla geçici ateşkesi görüşmek üzere bu ülkenin başkenti Kahire'ye gittiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı