Sektör temsilcilerinden sert sözler: Bilim Kurulu'nu affetmeyeceğiz

Hükümetin pandemi gerekçesiyle haziran ayı boyunca kafe ve restoranlarla ilgili kararına sektörün temsilcilerinden sert açıklamalar geliyor.

GÜNDEM 02.06.2021, 09:45
20
Sektör temsilcilerinden sert sözler: Bilim Kurulu'nu affetmeyeceğiz
Haziran ayı boyunca pandemi gerekçesiyle Bilim Kurulu'nun kafe ve restoranların çalışma saatleri konusundaki önerisinin hükümetçe uygulamaya konulmasına tepkiler yağıyor.
Çalışma saatleri kararının kendilerine danışılmadan alınması nedeniyle karar tepki göstren işletme sahipleri, "Saat 21.00'de kapanmak demek akşam servisinin olmaması demek. Yani akıldışı bir yaklaşım" dedi.
Cumhuriyet'ten Alican Polat'ın haberine göre sektör temsilcilerin alınan karara tepkili olduğu yazıldı.
Söz konusu karar kapsamında açıklamada bulunan Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, "Karar verilirken Bilim Kurulu'nun aşı konusunda ikna olmadığı söyleniyor. Bu kurul işin ekonomik boyutunu anlamıyor, 'Benim görevim insan sağlığı' diyor, anlıyoruz. Ama açık alanlarda yemek yemenin bulaşa etikisi ne ki? İnsanlar ya mekâna gelmeyip evde takılacaklar ya da mekândan çıkıp evde devam edecekler. Sektörümüz bu Bilim Kurulu'nu affetmeyecek" dedi.
Öte yandan saat sınırlaması kararına tepkisini sürdüren Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, şu şekilde devam etti:
"Karar verilirken Bilim Kurulu'nun aşı konusunda ikna olmadığı söyleniyor. Bu kurul işin ekonomik boyutunu anlamıyor, 'Benim görevim insan sağlığı' diyor, anlıyoruz. Ama açık alanlarda yemek yemenin bulaşa etikisi ne ki? İnsanlar ya mekâna gelmeyip evde takılacaklar ya da mekândan çıkıp evde devam edecekler. Sektörümüz bu Bilim Kurulu'nu affetmeyecek. Bu kararı hiçbir zaman anlayamayacağız. Bizimle hiçbir şekilde konuşmuyorlar. Açık alanda 3, kapalı alanda 2 kişi kararının mantığı nedir? Taksiye binseniz küçük arabada 5 kişi gelebilirsiniz ya da toplu taşımada iç içe gelebilirsiniz. Otelde aynı odada kalabiliyorsunuz ama restoranda aynı masaya oturamayacaksınız."
Ayrıca kısıtlama kararına tepkili olan diğer bir sektör temsilcisi Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl ise "Boşta duran milyonlarca insan işbaşı yaptı. Bizimle beraber bize mal ve hizmet üretenler de var hepimiz için sevindirici bir haber. Bunun yanında bir de aşılamada öncelik istiyoruz, biz de turizmci sayılırız bu detay atlanmamalı. Son olarak normal çalışma saatlerimize dönülmediği sürece kısa çalışma ödeneğinin de uzatılmasını talep ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı