Sel mağdurlarına Cansuyu’ndan acil insani yardım

Cansuyu Derneği, Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından afet bölgelerine yardım elini uzattı

GÜNDEM 03.10.2022, 07:30
3
Sel mağdurlarına Cansuyu’ndan acil insani yardım
Haber: Ali Ekber Mete/ PAKİSTAN
Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde çeşitli hastalıkların görülmesi üzerine Cansuyu Derneği, hastalığın görüldüğü bölgelerde kurduğu sağlık kampları ile binlerce afet mağduru insana yardım ediyor. Sağlık başlığında yapılan yardımlar kapsamında yüzlerce kişiye sağlık kiti dağıtılırken, sağlık birimleri ise kampları gezerek halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor.Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardım çalışmalarına dur durak vermeden devam ediyor. Pakistan’da geçtiğimiz haziran ayında başlayan yoğun yağmurlar nedeniyle yaşanan sel felaketinin ardından Cansuyu Derneği, afetin yaşandığı bölgeye yardım elini uzattı.

Pakistan geçtiğimiz Haziran-Eylül ayları arasında son 30 senedeki yıllık ortalama yağış miktarının 5-6 katı yağışa maruz kaldı. Yağan yoğun yağmurlar nedeniyle oluşan sel felaketinin bilançosu ise ağır oldu. Son açıklanan Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı verilerine göre, 14 Haziran’dan bu yana devam eden yağışların yol açtığı selde 1.400’den fazla kişi hayatını kaybetti, 12 bin 728 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin 499’unu çocuklar, 280’ini ise kadınlar oluşturdu. Ülke genelinde 1 milyon 734 bin 345 ev hasara uğrarken, 568 bin 817’si tamamen yıkıldı. Pakistan, yaşanan bu ağır tablo karşısında uluslararası yardım çağrısında bulunurken Cansuyu Derneği, bu yardım çağrısını cevapsız bırakmadı. Türkiye içerisinde yardım toplayan dernek, hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan acil insani yardımları ülkeye ulaştırdı. Hazırlanan yardım paketi ile 500 aileye gıda kolisi, 20 bin kişiye günlük sıcak yemek ve yüzlerce hijyen kiti dağıttı. Dernek, 50 adet afet çadırı ve 5 ayrı bölgede sağlık kampları kurdu.

Sel felaketi nedeniyle milyonlarca insan, yıkılan evlerinden ayrılarak, kurulan çadır kamplara yerleşti. Kamplarda yemek, temiz su ve ilaç eksikliği ciddi boyutlara ulaşırken, afet mağduru milyonlarca insan salgın hastalık riskiyle karşı karşıya kaldı. Ülkenin 4 eyaletine bağlı 45 bölgede on binlerce kişi ishal, sıtma, dang humması, tifo gibi hastalıklarla boğuşuyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise bu bölgelerde kurduğu sağlık kampları ile binlerce afet mağduru insana yardım ediyor. Sağlık başlığında yapılan yardımlar kapsamında yüzlerce kişiye sağlık kiti dağıtılırken, sağlık birimleri ise kampları gezerek halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Böylelikle bölgedeki salgın hastalık riski azaltılmaya çalışılıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı