Selçuk Geçer dolar kuru için rakam verdi: Dolar büyük kopacak

Ekonomist Selçuk Geçer Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamaları üzerine dolar kuru beklentisini paylaştı. Geçer “uyarıyorum dolar büyük kopacak” dedi.

EKONOMİ 02.05.2021, 10:45
6
Selçuk Geçer dolar kuru için rakam verdi: Dolar büyük kopacak
Yaptığı dolar kuru analizleri ve tahminleriyle adından sıkça söz ettiren ekonomist Selçuk Geçer son videosunda yine dolar kuru için dikkat çekici tespitlerde bulundu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ikinci enflasyon raporu sunumunu yaptı. Kavcıoğlu, enflasyon tahmini hakkında, "2021 yıl sonunda yüzde 12,2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi. Selçuk Geçer Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyon ile ilgili açıklamalarını gerçekçi bulmadığını açıklarken son süreçte ülkelerin yavaş yavaş faiz artırım sürecine gireceklerini ve bu ortamda dolar kurunun sert bir şekilde yükselişini sürdüreceğini iddia etti.
Selçuk Geçer YouTube kanalı için çektiği “Uyarıyorum dolar büyük kopacak” başlıklı videosunda rakam vererek dolar kuru tahminini açıkladı. Geçer dolarda kısa süreli hedefin 8.80 TL olduğunu ifade ederken bu seviyeden sonra da dolar kurunun yükselişini sürdüreceğini öne sürdü.
Selçuk geçer söz konusu videosunda Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybetmeye devam edeceğini şu sözlerle anlattı:
“Önümüzdeki dönemde gelişmiş ülkeler ufak ufak faiz artırmaya hazırlanıyorlar. Bu ülkelerde faiz artırımı olursa gelişmekte olan ülkelerde para çıkışı hızlanacak. Para çıkışının hızlanması dolar kurunun daha da yukarıya gitmesini beraberinde getirecek. Nitekim bir miktar gevşeyen dolar kuru Powel’ın açıklamalarıyla tekrar yönünü yukarıya çevirdi ve 8.30 TL seviyesini zorlamaya başladı. Dolarda hedef çok net bir şekilde 8.80 TL arkadaşlar sonrasında da yükseliş eğilimini hızlanarak devam edeceğini göreceğiz. Dolar endeksi de  91’in üzerine kendisini tekrar attı. 92’ye doğru ilerliyor. Bu da Türkiye’de doların yükseliş eğilimini hızlandıracak konulardan birisi olacak. CDS primi ise ısrarla 400’ün üzerinde kalmaya devam ediyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı