Selçuk Geçer öyle bir dolar kuru tahmini yaptı ki... 15 TL olacak

Dolar uzmanı, ekonomist Selçuk Geçer, TCMB'nin aldığı faiz düşürme kararı sonrası uçuşa geçen dolar nedeniyle Dolar/TL değerlendirmesinde bulundu. Geçer, Dolar/TL'nin 15 TL'ye kadar geleceğini söyledi

EKONOMİ 24.10.2021, 20:35
6
Selçuk Geçer öyle bir dolar kuru tahmini yaptı ki... 15 TL olacak
TCMB'nin faiz indirimi kararı sonrası adeta uçuşa geçen dolar kuru, ülke ekonomisi için pek iyi olmazken herkesin birinci gündem maddesi haline gelmiş durumda. Tam bir ithalat cenneti olan ülkemizde, doların artışıyla iğneden ipliğe her şeye resmen zam yağdı. Dolar kurunun artışa geçmesi ile birlikte Akaryakıt fiyatları da aynı oranda bir artış yaşadı.
Türkiye gerçek enflasyon oranı yüzde 40'a dayanmışken gıda fiyatları ve temel ihtiyaç maddelerinin fiyatı dövizle birlikte daha da artmaya devam ediyor. Doların ise vatandaşların birinci gündem maddesi olması ve dolar ne olur diye araştırmasının en önemli sebebi de işte bu yüzden. Doların 9.60 seviyelerini görenlerin ortak kaygısı da dolar, 10 TL olur mu. Dolar uzmanı, ekonomist Selçuk Geçer uzun süren suskunluğunu bugün bozdu. Dolar düşer mi sorusuna ise yanıt verdi.

10 TL sınırına dayanan dolar her geçen gün kendi rekorunu egale ederek resmen rekorlara doymuyor. Buna karşın ise üzülerek belirtmek isteriz ki Türk Lirası'da  her geçen gün değer kaybediyor ve eridikçe eriyor. Türk halkı ise iktidarın aldığı yanlış kararlar neticesinde durduğu yerde fakirleşiyor. Cebimizdeki paranın değeri giderek azalırken, Dolar uzmanı Selçuk Geçer çarpıcı bir Dolar/TL yorumu yaptı. Ekonominin çok kötü gittiğini, Türkiye’nin yönetilemediğini, işlerin zorlaştığını söyleyen ekonomist Selçuk Geçer Türk Lirası’ndaki erimenin durdurulmasının çok güç olduğunu sözlerine ekledi. Peki, dolar ne kadar olur?

Teknik analiz yaparak dolarda ilk hedefin 9.80 TL ve 10.50 TL olduğunu söyleyen ekonomist Selçuk Geçer, doların bir gecede 15 TL'ye kadar çıkmasını beklediğini ifade etti. Türkiye’nin anormal durumlar yaşaması halinde sırasıyla 16 TL ve 18 TL gibi rakamların bile risk dahilinde olduğunu sözlerine ekleyen Dolar uzmanı Geçer, doların nerede duracağını da açıkladı.
Doların 15 TL’ye çıkmasını beklediğini söyleyen ekonomist Geçer, buna karşın doların bu seviyede durmasını zor olduğunu sözlerine ekledi. Dolar uzmanı Selçuk Geçer bakalım bu yorumuyla yine ses getirecek mi? Yaptığı cesur yorumlarla adından söz ettiren, toplumun bir kesimi tarafından ayakta alkışlanan ancak diğer bir kesimi tarafından da adeta yerden yere vurulan Selçuk Geçer yine de bildiğini söylemekten geri durmuyor. Selçuk Geçer son dolar yorumu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüş ve önerilerinizi lütfen yorum bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı