Şenol Güneş'ten VAR ve hakem tepkisi: Bırakın yakamızı yeter artık

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün gerçekleştirilen idmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SPOR 04.01.2023, 12:50
2
Şenol Güneş'ten VAR ve hakem tepkisi: Bırakın yakamızı yeter artık
Süper Lig'in 18'inci haftasında cumartesi günü sahasında Kasımpaşa'yı misafir olacak Beşiktaş, hazırlıklarını sürdürüyor.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Takımların lig mücadelesindeki performanslarında dalgalamalar olabileceğini belirten Şenol Güneş, "Her maç kritik, önemli. Uzun bir maraton, oynanacak bir sürü maç var. Sürekli hiçbir takım iyi ya da kötü gitmez. Performansta dalgalanmalar yaşanır. Önemli olan düşüşlerde puan kaybı yapmamak lazımdı. Biz, Gaziantep'te iki puan kaybettik. Oyun tempomuz düşündüğümüzün altındaydı. Adana Demirspor maçında kazandık. O da şu anda bir şey ifade etmiyor. Önümüzde Kasımpaşa maçına hazırlanacağız. Geçmişte neler yaptığımızı tabii ki değerlendiriyoruz. Önemli olan oyun anlayışımızı takımla beraber geliştirebilmek. Yeterli değil, zamana ihtiyaç var ama puan açısından da sabırlı olacak durumda değiliz. Kaybedilen her puan geri gelmiyor. Kasımpaşa maçıyla bir seri yapmak istiyoruz." dedi.

Siyah-beyazlı takımın son durumu hakkında bilgi veren Şenol Güneş, "Takımın genel durumu iyi. Kerem, Salih, Oğuzhan, Ghezzal'ın durumları olumsuz gözüküyor. Salih bir tık daha iyi. Maçtan beri takımla idmanlara katılmadı. Kerem de takımdan ayrı çalışıyor. Çok ciddi değil ama 3 - 5 gün takımdan ayrı kalabilir. Weghorst'un önemli bir şeyi yok. Dinlenme verdik ona. Durumuna göre bakacağız. Genel olarak sezondan başından bu yana takımın bulunduğu yerden memnun değiliz. Bunu yukarı çıkarmak için çalışacağız. Eldeki oyuncuların buna iyi cevap verdiğini düşünüyorum. Kasımpaşa maçında da hem iyi oyun, hem de 3 puan alırsak gelecek adına iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Benim dışımda konuşuluyorsa kimseyi değiştiremem. Ben düşüncemi basın toplantılarında söyledim. Onun dışında özel olarak kimseyle görüşmedim. Her şeyi her yerde konuşmak doğru değil. Ülkenin de sıkıntısı. Kozmik odadan başlayarak, ailenin odasına, hakemlerin odasına girerseniz o zaman bütün ortak değerlerinizi kaybedersiniz. Masuaku bizim oyuncumuz. Beşiktaş'ın lisanslı oyuncuları bizim oyuncularımız. Devre arasına kadar da böyle devam edeceğiz. Bunların içinde kimin gidip, kimin kalacağına ben, kulüp, oyuncu karar verir. Birlikte karar verirken de teknik, idari, mali olarak kararlar verilir. Kimin gidip gitmeyeceğini ben de yüzde yüz bilmiyorum. Bu hafta kimlerin oynayacağının hazırlığını yapıyorum. Onların içinde Masuaku'nun olma ihtimali çok fazla. Oynattığımız oyuncuyu şu anda göndermiyoruz. Sonrasında ne olur bilmiyorum. Fiziksel verileri çok iyi olan bir oyuncu bazen diğer verileri iyi olmadığı için verimi iyi olmuyor. Buna en güzel örneklerden bir tanesi, koşu mesafesi çok konuşuldu. Şiddetli koşulardan bahsedildi. Şiddetli koşuları yapan bir oyuncu var. Kuvvetli de bir oyuncu. O zaman atletik oyuncuları alalım. Ama teknik, taktik de önemlidir. Dünya Kupası'nda atletik oyuncuların ne kadar önemli olduğunu anladık ama her atletik futbolcu iyi değil. Yetenekli futbolcunun atletik olması iyi. Bunu siyahi oyuncular üzerinden baktığınız zaman öne çıkmalarının sebebi de bu. Biz de diyoruz ki yeteneğin var, bunu fiziksel gücünle kullan, aynı zaman takımla mental olarak bütünleştir. Bunu sağladığınız zaman zaten kolay. Yaptığımız iş bu. Biz de geldik, gittik. Önemli olan bu kulübün başarılı olması. Tarihe damga vuran bir kulüp olarak sürdürebilmesi lazım. Ama işimiz gereği yetki ve sorumluluklarımız var. İşimizi iyi yapacağız. Yanlış işler yaparak sonuç almak istemiyoruz."

"Haklı çıkmak önemli değil. Söylediklerimizi paylaşmak, ortak değerde buluşmak önemli olan. Yönetimi, teknik heyeti, oyuncusu, medyası… herkes beraber yaşıyor. Şimdi burada birbirimizi dövmek, düşmanlık mı istiyoruz, yoksa sevgiyle, saygıyla bakmak mı istiyoruz? Bakarken menfaat için yok ediyoruz. Bütün takımlar Türk futbolunun güzide kulüpleridir. Biz Gaziantep maçı oynadık, sanki o maçta biz astık, kestik. Mağdur olan biziz. He ne yanlış yapıldı, hakem kırmızı kart gösterebilirdi. Açıklamasını da yaptı. Bu suç değil, hatadır. 15, 16 faulleri var. 2'nci sarıdan atılması gereken oyuncular var. Hiç ağzımızı açmadık. Biz mahkum olduk. Kırmızı kart pozisyonuna kadar biz daha iyiyiz. Rakip bizi bozmaya çalıştı. Rakibe avantaj verdik, bizim oyuncu da tuzağa düştü. Hakem provoke edildiğini gördüğü için taktir hakkını öyle kullandı. Bana göre yanlış yaptı, tamam, bitti. Biz ne yaptık, 2 puan kaybettik. 2 puan kaybettiğimiz halde suçlu oluyoruz, 3 puan alıp bizi suçlayanlar oluyor. Haksızlığı hak olarak görüyorsanız, biz sizle ne konuşalım. Buradan bir şey çıkmayacak. Hatalarımız olacak tabii ama suç işlemeyelim. Şu anda hakem camiasını yok ediyoruz, sonra onlarla devam etmek istiyoruz. O zaman sen başka bir şey istiyorsun. Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın,  Fenerbahçe 'nin, Trabzonspor'un haksız bir konuda lehine olması onun aleyhinedir aslında. 1 hafta önce maç oynanmış, üstüne Adana Demirspor maçı oynanmış. Dönelim, maçı izleyelim. Hadi beraber izleyelim. Her pozisyonu izleyelim. Hakem bize 1 puanı aldırmaya yardımcı mı oldu, 2 puan almamızı engellemiş mi oldu. Bu tip görüntülerle, konuşmalarla diğer maçlara baskı yaparak ortalığı toz dumana katıp menfaat demeye getiriliyor. Bu doğru değil. Kasımpaşa maçında benim lehime haksız bir karar verilirse ben rahatsız olurum. O gün de söyledim. N'Koudou en iyi maçlarından birisini oynarken, devamlı onu rahatsız etmesi. Merkezden atağa gidiyoruz, top sol tarafa gitti. Redmond durdu, 'hocam faul, kart ver' diye. O da oyunu devam ettirdi. Oyun öldü, geldi kart gösterdi. Atağı kestin, demek ki beni durdurmak istiyorsun."

"Yoruma girdiğiniz zaman farklı bir yere varırız. Hakemlere baskı yapılmasını doğru bulmuyorum. Hakemlerin de işini iyi bilmesini ve yapmasını istiyorum. Şu an eski ve yeni hakemleri dinliyorum, bana sanki kuralları bilmiyorlar gibi geliyor. Kuralları kendilerine göre yorumluyorlar. Bilim nettir. 2+2 = 4. Futbol 3 ya da 5'tir. Bilimle çözmeye kalkarsanız hata yaparsınız. Tartışmalı kararlar var. Onların üstünden gidersek, menfaatler de ortaya çıkarsa hiçbir şey konuşamayız. O zaman susmak daha iyidir. Bizi neden bu olaya ortak ettiniz. Beşiktaş'a şunu mu demek istiyorsunuz. Siz haksızlık yapıyorsunuz.. Zaten biz gerideyiz ya, bırakın yakamızı. Biz işimizi yapacağız. Futbol oynamaya çalışıyoruz. Futbol oynayan takımları, hakemlerin takdir haklarını oynanan oyuna izin versin. Gaziantep maçında izin vermedi. Yeter artık ya! Bu işin içerisine, merkeze girip, marka değeri yüksek dedikten sonra bu şekilde itibarsızlaştırmak markayı kurtarmaz, batırır. Çözümü olmaz. Geri dönmek de zor. Bir şey açıldı, devam edecek. Açılmamalıydı, açıldıysa devam etmeli. Bütün maçlar. Takıma da söylüyorum, oyun üstünlüğü, skor üstünlüğü herkes tarafından taktir edilmeli. Onun peşindeyiz. Bizi bu tip oyunların içine sokmasınlar"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı